Komentara: 3
Pregleda: 5630

Kik boks: Keljanović vicešampion sveta u lou kik kategoriji

29.10.2019. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 27. oktobra spuštena je zavesa na 22. izdanje Svetskog prvenstvo u kikboksu za seniore koje se prethodne sedmice održavalo u Sarajevu. Među srpskim reprezentativcima je bio Subotičanin Miloš Keljanović, koji je u kategoriji do 75 kilograma došao do srebrnog odličja.
Kik boks: Keljanović vicešampion sveta u lou kik kategoriji

Na turniru u Sarajevu učestvovalo je više od 800 takmičara iz 59 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Selekcija Srbije nastupila je sa 21 takmičarom, među kojima je i Miloš Keljanović iz Subotice, dugogodišnji član Kik boks kluba "Spartak", danas "Vojvodine" iz Novog Sada,

Keljanović je nastupao u disciplini lou kik, kategorija do 75 kilograma i posle nekoliko odličnih borbi u finalu je morao da čestita boljem od sebe. Ipak prilika da bude deo na Gala večeri, da njegov meč bude među dvanaest mečeva svih kategorija, veliko je priznanje za njega.

- Konkurencija je bila veoma jaka, u mojoj kategoriji bio je prijavljen 21 borac. Kao nosilac preskočio sam prvo kolo, odradio sam 4 meča, tri dominantne pobede nad borcima iz Litvanije, Turske i Ukrajine, jedini poraz sa imao upravo u finalu.  U borbi za zlatnu medalju bila je egal borba, borac iz Azerbejdžana me je dobio i propustio sam priliku da se popnem na krov sveta - kaže Keljanović - Osvojio sam srebro, slagao bi kada bi rekao da sam zadovoljan, ali poraz će me sigurno još više motivisati da još više radim dok ne dođem do tog zlata!

Dvadesetpogodišnji Subotičanin se u takmičenje vratio posle teške povrede i bio je željan dokazivanja. Imao je velika očekivanja, nije uspeo da osvoji zasija zlatom, ali dokazao je da mu je mesto u vrhu svetske klase.

- Ova godina je bila relativno dobra za mene. Posle teške povrede i propuštene polusezone osvojio sam Prvenstvo Srbije u A klasi, zatim Svetski kup i evo zamalo Svetsko prvenstvo. Sad mi je neophodno da napravim malu pauzu, da se saniraju povrede, a onda me u decembru očekuju dva profesionalna meča.  - poručuje Keljanović

Iako je u ringu sam, zavisi isključivo od svojih mogućnosti, Subotičanin ne zaboravlja one koji su uz njega bili tokom priprema za ovo večilo takmičenje, ali i zahvalan je na velikoj podršci koju je dobijao kako od prijatelja tako i od ljudi koje ne poznaje, a koji su se radovali njegovim uspesima.

- Želeo bih da se zahvalim Nikoli Matiću Ličnom koji je zaslužan za moju fizičku i psihičku pripremljenost. Smatram da smo odradili dobar posao i da je ovo tek neki novi početak. Hvala mojim trenerima Nebojši Keljanoviću i Miodragu Jotiću. Hvala ljudima koji su mi pomogli da postignem ovo što sam postigao, malo ih je bilo. - kaže mladi, ali iskusni Keljanović - Posebno bi želeo da se zahvalim mojim sugrađanima od kojih sam dobijao neverovatnu podršku i svim ljudima koju su bili uz mene. Podrška je bila ogromna i bez nje bi ovo sve imalo manji značaj!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5630

Povezane vesti

Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.