• Pregleda: 959

KDT "Spartak" još jednom učestvovao na Predsedničkom kupu u Groznom

Klub dizača tegova "Spartak" i ove godine dobio je poziv da učestvuje na prestižnom Predsedničkom kupu Ruske federacije koji se pre par dana održao po peti put u ruskom gradu Grozni. Na ovogodišnjem nastupu Tivadar Kajdoči je osvojio 13. mesto u velikoj konkurenciji.
KDT "Spartak" još jednom učestvovao na Predsedničkom kupu u Groznom

S obzirom na prošlogodišnji zapažen uspeh iz Rusije je stigao novi poziv za Tivadara Kajdočija iz Spartaka i Nenada Kužića iz Niša, što su isti svojim nastupima i opravdali i bez sumnje rezervisali novi nastup na ovom međunarodnom takmičenju koje je rezervisano samo za teške kategorije i to muškarci do 94kg, do 105kg i preko 105kg, odnosno žene u kategorijama do 75kg i preko 75kg

Kao što je to i već duži niz godina slučaj, dizači su otputovali pod stručnim vođstvom nacionalnog trenera Stipana Verta.

U konkurenciji evropskih i svetskih šampiona, kao i učesnika Olimpijskih igara, dva reprezentativca zauzeli su jedanaesto i trinaesto mesto, konkretno Tivadar Kajdoči (+105) trzaj 156kg, izbačaj 195kg - u biatlonu 351kg što je bilo dovoljno za 13. mesto, dok je Nenad Kužić, takođe u kategoriji 105kg, zauzeo 11. mesto sa rezultatom trzaj 156kg i  izbačaj 190kg, u biatlonu 346kg.

Prošle godine Predsednički kup je održan u Nojabrsku a tada su među 50 takmičara iz celog sveta učestvovala i tri reprezentativca Srbije - braća Kajdoči iz KDT "Spartak" i Nenad Kužić iz KDT "Niš". Tamaš je zauzeo 9. mesto, dok je Tivadar Kup završio na 8. mestu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.