Komentara: 1
Pregleda: 1734

Kasački sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

26.06.2019. u 08:20h
Izvor: Subotica.com
U Konjičkom klubu "Bačka" teku poslednje pripreme pred veliki kasački praznik celog regiona – u nedelju, 30. juna, na programu je trkački dan sa dve centralne tačke, "Subotičkom miljom" i "Probnim derbijem". Ukupno, u svih 9 trka, prijavljena su 74 grla iz 14 klubova.
Kasački sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

Što se "Subotičke milje" tiče, mnoge stvari se već znaju. Po ideji poznatog ljubitelja kasača, ali i veoma uspešnog takmičara u ovom sportu Zvonka Bogdana, trka na 1.609 metara je prvi put zaživela 1982. godine, a od tada do danas je izrasla u jednu od najcenjenijih. U nedelju će se održati po 36. put.

Za trkački dan pripremamo devet kasačkih tačaka, a svakako da će dve po kojima on nosi naziv privući i najviše pažnje. „Milja” godinama okuplja najbolje kasače u Srbiji, a u „Probnom derbiju” čekamo okršaj četvorogode generacije. Prošli put smo, u „Fliger derbiju” gledali okršaj grla Imola i Alfa Varenne, a sada im se priključuje još jedan od favorita, grlo Saphir AT. Ne bi trebalo otpisati ni grlo La Isla Bonita koje je nedavno trijumfovalo u Somobru i pokazalo da je u dobroj formi. Biće zanimljiva i brza partija, u dobroj formi su Lejla SP i Isaac Newton, raniji derbisti, pa čekamo njihov okršaj sa "strancima" – ističe Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba "Bačka".

Najviše uspeha u "Subotičkoj milji" imao je upravo Zvonko Bogdan, trijumfovao je čak šest puta, sa grlima: Dick Matserup (1982), Atila III (1988), Avgust (1995), Lucibel (1998), Čokito (2001) i Vincent-O (2007). Drugi na listi pobednika je Veljko Mažić sa tri pobede (Allyhills Hico 2000. i Petar Pan 2004 i 2006). U istoriji postojanja trke "Probni derbi" najviše uspeha je imao vozač Branislav Mukić (9 pobeda),  zatim slede Stevan Kučera (4), Borivoje Cocić (3) i Jova Radovanović (3).

U nedelju, 30. juna, na Gradskom hipodromu održaće se ukupno 9 trka. Program počinje u 15 časova trkom grla francuskog uzgoja. Prvo trčanje "Subotičke milje" je u 16,30 časova, od 18 je na redu 65. "Probni derbi", a odmah zatim sledi drugo trčanje "Subotičke milje".

Što se tiče prve trke "Subotičke milje", startna lista izgleda ovako:

 1. Velvet Dancer (IT) Mukić B.
 2. Rincope Jet (IT) Vereb A.
 3. Artiste (FR) Bjelogrlić V.
 4. Rite on Win (SE) Katanić D.
 5. Isaac Newton A.T. (RS) Petrović D.
 6. Black Coffee (SE) Zolnaji G.
 7. Donato Luca (FI) Pantić M.

Druga trka "Subotičke milje"

 1. Velvet Dancer (IT) Mukić B.
 2. Rincope Jet (IT) Vereb A.
 3. Artiste (FR) Bjelogrlić V.
 4. Rite on Win (SE) Katanić D.
 5. Isaac Newton A.T. (RS) Petrović D.
 6. Black Coffee (SE) Zolnaji G.
 7. Donato Luca (FI) Pantić M.

Startna lista za trku "Probni derbi"

 1. Imola (RS) Skenderović B.
 2. Fotta Royal (RS) Katanić D.
 3. La Isla Bonita (RS) Mukić B.
 4. If AT (RS) Vujanović Ž.
 5. Kinder Star (RS) Topalov A.
 6. Alfa Varenne (RS) Pejić Tukuljac S.
 7. Solvalino (RS) Petrović Z.
 8. Lamentin AT (RS) Pantić M.
 9. Nice Aston (RS) Pribić V.
 10. Ragnar (RS) Stojanović M.

Naredni trkački dan na subotičkom Hipodromu biće za mesec dana, kroz vikend program 27. i 28. jula, kada će se održati tradicionalna trka "Dužijanca".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1734
Povezana vest
Povezane teme
hipodrom subotički hipodrom konjički klub bačka konjičke trke konjički sport subotička milja kasačke trke
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.