• Pregleda: 2336

Karavan omladinskog preduzetništva u petak u Subotici

"Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016" održava se u petak u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici. Zainteresovani učesnici mogu da se prijave do četvrtka putem e-maila ili telefona.
Karavan omladinskog preduzetništva u petak u Subotici

Privredni forum mladih, Privredna komora Srbije, i Regionalna privredna komora Subotica, u saradnji sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije i uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije organizuje "Karavan omladinskog preduzetništva - privredni forum mladih 2016". Forum će biti održan u petak od 11 časova u Regionalnoj privrednoj komori Subotica (Senćanski put 15/II).

Cilj "Karavana omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016" je da se mladi širom teritorije Republike Srbije u „Godini preduzetništva" edukativnim i informativnim programom upoznaju sa mogućnostima i izazovima osnivanja i uspešnog vođenja sopstvenih preduzeća, što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta, smanjiti njihovu nezaposlenost i doprineti jačanju privrede Srbije.

Po planu rada forum će biti svečano otvoren u 11 časova, zatim sledi panel na temu „Preduzetništvo mladih kao razvojni potencijal Srbije" na kojem će učestvovati Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, RPK Subotica, univerziteta, privrede i predstavnik mladih preduzetnika. Posle polučasnovne diskusije (12,30-13,00) uslediće jednoipočasovna pauza a forum omladinskog preduzetništva završiće se radionicom (13,30–15,00) „Od ideje do realizacije – kako napisati projekat i biznis plan (osnovne informacije)".

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave do četvrtka putem e-mail adrese  ili telefonom na 024/553-357.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
miki Odgovori
Ovo je super i treba ovo podrzati ali ne u cuvenoj privrednoj komori....
AlwaysUltra Odgovori
Pih. A u stvarnosti im ne daju da rade ni ''baba sera'' poslove !!
Cisto gubljenje vremena za one koji su sa Marsa pali !!
Quaresma Odgovori
Preduzetništvo u Srbiji - kakav loš vic. :-)
pz Odgovori
Treba to nek otvore nove firme, pa placanje poreza doprinosa i kazni.
Sekula Radovan Odgovori
Psi laju a karavani prolaze! Deco nedajte da vas prevare. Prvo da redefinišemo visinu dažbina, plaćanje dažbina pa tek onda da karavan krene. U EU kojoj toliko hvalimo doprinosi se plaćaju po stopi od 10% do 45%. Kako to? Pa lepo. Otvoriš firmu i ako ukupno prihoduješ do 70.000 eur godišnje (važi i za Irsku) jedino što si u obavezi je da na kraju godine pokupiš sve papiriće u jednu kartonsku kutiju i odneseš knjigovođi. Ako želiš, sebi uplaćuješ zdravstveno, ako želiš uplaćuješ penziono nekom u nizu privatnih penzionih fondova. To nije doboro!?!? Pa ako malo proanalizirate stanje kod nas videćete da zdravstvena knjižica služi samo da stojite u redu za njenu overu a da se lečite u privatnim ordinacijama za lipe parice. U EU ako obrneš više od 70.000 eur ideš u viši rang gde su uslovi poslovanja strožiji ali i sa više prilika za enormnu zaradu. I tamo svako odlučuje šta će i koliko plaćati. Ono što plaćaš to i koristiš a ako ne iskoristiš deo ti se obavezno vrati na kraju godine. Platiš specijalizovanoj agenciji 70-80 eur a oni ti pozivajući se na Zakon vrate u džep koju hiljadarku evrića. U Srbiji još se nije osušio pečat sa APR rešenja o osnivanju a već si dužan politkartelu minimum 20.000 dinara za svakog zaposlenog. Radio ti sinko ne radio njima svira RADIO!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.