Komentara: 7
Pregleda: 4896

Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

19.02.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Subotica danas je počeo „Karavan omladinskog preduzetništva - Privredni forum mladih 2016”, koji je okupio 20 uspešnih mladih biznismena i brojne đake i studente.
Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

Jedinstvenu manifestaciju organizuju Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Subotica i Privredni forum mladih, u saradnji sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede.

- Drago nam je što je ovakava akija pokrenuta u „godini preduzetništva“ i što će biti realizovana putem komorskog sistema. Mi smo još 2008. godine izdali knjigu „Kako započeti sopstveni biznis“ u kojoj smo dali odgovore na moguće prepreke – istakao je Slobodan Vojinović, direktor RPK Subotice. -Sada će biti reči o pravljenju biznis plana, kao i načinu konkurisanja za projekte.

Ideja karavana je da se mladi širom Srbije što bolje informišu i edukuju o mogućnostima osnivanja firmi i pokretanja sopstvenog biznisa. Posle našeg grada, karavan će obići Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Niš i, na kraju, Beograd.

- Podaci govore da u našoj zemlji ima 150 hiljada mladih do 24 godine koji su potpuno neaktivni, niti rade, niti su u sistemu obrazovanja. Nijedna zemlja ne može sebi da dozvoli taj luksuz da ne obrati pažnju na takav resurs – dodaje Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije. - Privredna komora i regionalne komore su značajan akter u ovom procesu i mogu dosta da pomognu mladima da pokrenu i vode sopstveni biznis. Nadam se da ćemo se na kraju godine moći pohvaliti brojem firmi koje su osnovali mladi i brojem zaposlenih mladih ljudi.

Iza karavana je stalo resorno ministarstvo, a pomoć mladima neće biti finansijske prirode, već kroz monitoring i edukaciju.

- Svako društvo ima pet odsto stanovništva koje ima kapacitet za inovativnost i prihvatanje rizika, a ko će to biti ako ne mladi – smatra Dušan Korunoski iz Ministarstva privrede. - Naravno, rezultat se neće videti odmah, ali kroz istrajan i dobro organizovan rad, on sigurno neće izostati.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4896
Povezana vest
Povezane teme
privredna komora regionalna privredna komora preduzetništvo omladinsko preduzetništvo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.