Komentara: 42
Pregleda: 6592

Kante na Radijalcu uklonjene jer su sugrađani u njih bacali kućni otpad

24.11.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Kante na Radijalcu uklonjene jer su sugrađani u njih bacali kućni otpad

Duž Aleje Maršala Tita nema kanti za smeće, u koje bi sugrađani odlagali sitan otpad. Poslednja od njih uklonjena je pre 15 dana, a iz Mesne zajednice Dudova šuma kažu da su se na taj potez odlučili jer su pojedini sugrađani u njih odlagali komunalni otpad iz domaćinstva.

Ako ste pešak i krenete od sredine ulice Dimitrija Tucovića (tačnije nakon prodavnice Hungaricum), pa krenete prema Radijalcu, Alejom, takođe desnom stranom iz pravca centra grada, nećete naići ni na jednu kantu za smeće sve do mesta gde ulica Miloša Obilića seče Aleju! Već mesecima je neko demontirao više kanti za smeće koje su ranije bile postavljene, ali kante nisu vraćene - napisala je juče jedna naša sugrađanka u rubrici "Pištaljka".

Međutim, iz Mesne zajednice Dudova šuma kažu da su kante za smeće uklonili na inicijativu sugrađana, a potom i rukovodstva ove Mesne zajednice, jer su pojedini stanari zgrada u njih odlagli komunalni otpad iz domaćinstva.

- Tražili smo od komunalne inspekcije da se na pomenutoj lokaciji poskidaju sve kante za smeće koje su postojale, zato što su se one pretvorile u kante za kućni otpad, jer su nesavesni sugrađani odlagali isti u njih. Radnici ''Čistoće i zelenila'' su dva puta dnevno praznili kante, jer su bile prepune kućnog smeća - objašnjava Dragan Rudović, predsednik Saveta Mesne zajednice Dudova šuma.

Iako kontejnera ima pored svake zgrade i u dovoljnom broju, prema rečima Rudovića, pojedini stanari nisu odlagali otad u njih, već u kante koje su se nalazile ispred zgrada jer im je tako bilo lakše.

Kante koje su privremeno skinute

- Molili smo ih dva ili tri puta da to ne rade, ali kako mi uputimo apel, oni se još gore ponašaju. Kada to nije pomoglo, skinuli smo kante i sada više nema smeća na Radijalcu, a uklonjene kante smo prefarbali, popravili i postavlili u okolini pijace i škole na Trgu Jakaba i Komora - dodaje predsednik Saveta Mesne zajednice Dudova šuma.

Na pitanje da li je ovo samo privremeno rešenje i da li će vratiti kante za sitan otpad, Rudović odgovara potvrdno, dodajući da će se postaviti kante manjeg obima, kako bi se sprečilo da se u njih odlaže komunalni otpad, kao i da će o tome sugrađani biti blagovremeno obavešteni.

Na Radijalcu, pogotvo na centralnom šetalištu, generalno ima dosta kanti za sitni otpad i redovno se prazne, baš kao i veći kontejneri za domaćinstva, kojih ima u dovoljnom broju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine 6 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 6592
Povezane vesti
Povezana pištaljka
Povezane teme
mz dudova šuma kante za smeće
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.