• Pregleda: 4648

Vraćene kante za sitan otpad na Radijalcu, sređuju se sportske sprave u Dudovoj šumi

Pre desetak dana, vraćene su kante za sitan otpad duž Aleje Maršala Tita, dok je danas započela zamena dotrajalih drvenih sprava za vežbanje u parku Dudova šuma.
Vraćene kante za sitan otpad na Radijalcu, sređuju se sportske sprave u Dudovoj šumi

U novembru prošle godine, kante za sitan otpad duž Aleje Maršala Tita su uklonjenje, zbog toga što su sugrađani u njih odlagali komunalni otpad iz domaćinstava. Dragan Rudović, predsednik MZ Dudova šuma, tada je najavio da će nove kante biti postavljene, što se dogodilo pre desetak dana.

- Postavili smo nove kante sa zaštitnim poklopcem, kako bi se onemogućilo bacanje krupnog otpada u njih, a isto tako su planski postavljene samo na uglovima ulica, da bi se nastavila praksa odlaganja komunalnog otpada tamo gde mu je mesto, odnosno u kontejnerima - kaže Rudović, dodajući da se za prvih deset dana nije dešavalo da neko odloži otpad iz domaćinstva u ili pored kante, kako je to ranije bio slučaj.

Ipak, nedostatak kanti za sitan otpad nije jedini problem sa kojim se sugrađani suočavaju u ovom delu grada. Nekoliko njih skrenulo je pažnju u rubrici "Pištaljka" na stanje u kojem se nalazi park Dudova šuma, mesto koje svakodnevno posećuje veliki broj stariji i mladih sugrađana, dece, sportista i rekreativaca.

- Svakodnevno više stotina naših sugrađana boravi u Dudovoj šumi, gde se rekreira, vežba, šeta u prirodi. Međutim, može se zaključiti da su mnogi građani i mnoge službe nemarne. Biciklisti voze trim stazom, trulo granje i staro drveće se samo obrušava i može se desiti da se neko veoma lako povredi. Sprave za vežbanje su većinom uništene, rasklimane. Kada bi komunalna policija uvidela stanje u Dudovoj šumi, da makar kažnjava one koji prljaju i bacaju smeće, kao i te što voze bicikle, motocikle i ostalo po stazi, bilo bi dobro da nadležni reše ovaj problem - apelovao je naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka".

- Na nekoliko mesta zaraslo šiblje visine oko dva metra, ruglo od dotrajalih drvenih sprava za vežbanje koje godinama nisu za korišćenje, dve česme bez prilaznih gvozdenih rešetki s tim što jedna "curi" od početka sezone. Nedostaje više odgovornosti, brige, zaptivač za česmu i malo dobre volje - napisao je još jedan sugrađanin.

Da volje ima, potvrdio je predsednik Mesne zajednice, rekavši da se počevši od danas nastavljaju radovi na uređenju parka, zamenom dotrajalih drvenih sprava za vežbanje.

- Nove sprave biće postavljene u delu prema Pravoslavnom groblju, desno od česme, a sve će biti ofarbane u zeleno. Naredne sedmice, očekuju se radnici JKP "Čistoća i zelenilo", koji će doći da pokose travu, počiste i počupaju rastinje, te odvezu ostatke drveća i grana koje su se obruše tokom nevremena, koje je prošlog vikenda pogodilo Suboticu - poručio je Rudović, dodajući da je ove godine u parku napravljen trotoar, od trim staze pa do bazena Dudova šuma, duž kojeg je postavljeno pet novih svetiljki, te da je plan Mesne zajednice za narednu godinu da napravi i uredi parking prostor ispred Hale sportova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Aca Odgovori
Uskoro ce 2 godine od kako je gradsko zelenilo razorilo setaliste cupajuci stara stabla traktorom! Kako se nisi setio svo to vreme da "urgiras" kod partijskog kolege i da se to vrati u normalu a ne da gazimo po blatu!? Kako se nisi setio da ogradis travu tamo ispred nosa da ne parkiraju ovi livadari svoja kola? A da, ti si obican bot koji se nista ne pita.
Ljubek Odgovori
Vredelo je ukazivati na ruglo, nemar i nezainteresovanost kad je u pitanju Dudova šuma. Nadam se da nove sportske sprave neće biti uništene i neće završiti na otpadu kao staro gvožđe. Neophodno je pošumnjavanje i sadnje cveća. Učinite Dudovu šumu da postane gradski park na ponos građana. Ne podržavam vlast ali podržavam aktivizam i delovanje koje je u službi građana.
Djurdja Odgovori
Šta kaže gazda Rudoviću za ono leglo gde je blla Zora čistiona?Kratak lanac,a?
Nikola Odgovori
Aco kako te nije sramota da tako nesto napises za coveka koji ima toliko godina koliko ima a pun je entuzijazma da pomogne svojoj MZ, svakodnevno se trudi da od gradakih vlasti izdejstvuje barem nesto za svoju MZ. Sta si ti uradio za istu? Sramota da te bude za ovakav komentar. A da, ti si samo bot opozicije
Pivac Odgovori
Jos samo da nauče da koriste te kante i na konju smo.
Miki Odgovori
Kante za sitne otpadke se opet pune kucnim otpadom gospodine Dragane!Pogledajte kantu ili zandinjeru kao je zovu na uglu ulice Sumske i A.M.Tita.A ima i po drugim zandinjerama kucnog otpada!
Amelia
Miki, pa nije Dragan za to kriv sto su stanovnici radijalca stoka, i mrzi ih da prosetaju do kontejnera.
Trovach Odgovori
Mozda bi najbolje resenje bilo da se obezbedi dovoljan broj kontejnera. Bogami i kroz tu rupicu na kanti za sitan otpad moze dosta smeca da se nagura. Smece mora da se ukloni i zato su potrebni kontejneri.
Ptica trkacica Odgovori
Djedo je vise uradio za m.z Dudova suma nego sto se radilo predhodnih 30godina. Nije toliko uradjeno jos od smrti copavog bravara.
sosa Odgovori
pre par godina mi je komsija pricao da je u nekim delovima srbije obicaj da se smece u kesi baci sa terase u visespratnicama.bilo mi je smesno i nisam mu verovao dok nisam video gospodje sa radijalca, naparfemisane ujutru kad idu na posao prema gradskoj kuci, kako bacaju kucno smece (pempers pelene,uloske) u kante za smece a ne u kontenere.velika podrska cistoci za ovakve ideje
ČINJENICA Odgovori
Broj kanti za smeće upravo je srazmeran (ne)kulturnom odnosu prema okruženju. Što više kanti, nemarnije ponašanje. I obratno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.