Komentara: 11
Pregleda: 4724
Foto

Vraćene kante za sitan otpad na Radijalcu, sređuju se sportske sprave u Dudovoj šumi

06.07.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Pre desetak dana, vraćene su kante za sitan otpad duž Aleje Maršala Tita, dok je danas započela zamena dotrajalih drvenih sprava za vežbanje u parku Dudova šuma.
Vraćene kante za sitan otpad na Radijalcu, sređuju se sportske sprave u Dudovoj šumi

U novembru prošle godine, kante za sitan otpad duž Aleje Maršala Tita su uklonjenje, zbog toga što su sugrađani u njih odlagali komunalni otpad iz domaćinstava. Dragan Rudović, predsednik MZ Dudova šuma, tada je najavio da će nove kante biti postavljene, što se dogodilo pre desetak dana.

- Postavili smo nove kante sa zaštitnim poklopcem, kako bi se onemogućilo bacanje krupnog otpada u njih, a isto tako su planski postavljene samo na uglovima ulica, da bi se nastavila praksa odlaganja komunalnog otpada tamo gde mu je mesto, odnosno u kontejnerima - kaže Rudović, dodajući da se za prvih deset dana nije dešavalo da neko odloži otpad iz domaćinstva u ili pored kante, kako je to ranije bio slučaj.

Ipak, nedostatak kanti za sitan otpad nije jedini problem sa kojim se sugrađani suočavaju u ovom delu grada. Nekoliko njih skrenulo je pažnju u rubrici "Pištaljka" na stanje u kojem se nalazi park Dudova šuma, mesto koje svakodnevno posećuje veliki broj stariji i mladih sugrađana, dece, sportista i rekreativaca.

- Svakodnevno više stotina naših sugrađana boravi u Dudovoj šumi, gde se rekreira, vežba, šeta u prirodi. Međutim, može se zaključiti da su mnogi građani i mnoge službe nemarne. Biciklisti voze trim stazom, trulo granje i staro drveće se samo obrušava i može se desiti da se neko veoma lako povredi. Sprave za vežbanje su većinom uništene, rasklimane. Kada bi komunalna policija uvidela stanje u Dudovoj šumi, da makar kažnjava one koji prljaju i bacaju smeće, kao i te što voze bicikle, motocikle i ostalo po stazi, bilo bi dobro da nadležni reše ovaj problem - apelovao je naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka".

- Na nekoliko mesta zaraslo šiblje visine oko dva metra, ruglo od dotrajalih drvenih sprava za vežbanje koje godinama nisu za korišćenje, dve česme bez prilaznih gvozdenih rešetki s tim što jedna "curi" od početka sezone. Nedostaje više odgovornosti, brige, zaptivač za česmu i malo dobre volje - napisao je još jedan sugrađanin.

Da volje ima, potvrdio je predsednik Mesne zajednice, rekavši da se počevši od danas nastavljaju radovi na uređenju parka, zamenom dotrajalih drvenih sprava za vežbanje.

- Nove sprave biće postavljene u delu prema Pravoslavnom groblju, desno od česme, a sve će biti ofarbane u zeleno. Naredne sedmice, očekuju se radnici JKP "Čistoća i zelenilo", koji će doći da pokose travu, počiste i počupaju rastinje, te odvezu ostatke drveća i grana koje su se obruše tokom nevremena, koje je prošlog vikenda pogodilo Suboticu - poručio je Rudović, dodajući da je ove godine u parku napravljen trotoar, od trim staze pa do bazena Dudova šuma, duž kojeg je postavljeno pet novih svetiljki, te da je plan Mesne zajednice za narednu godinu da napravi i uredi parking prostor ispred Hale sportova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4724
Povezana vest
Povezane pištaljke
Povezane teme
radijalac dudova šuma mz dudova šuma
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.