Komentara: 11
Pregleda: 4924

Kampina odustala od Mlekare Subotica

22.05.2012. u 16:05h
Izvor: Portal "B92"
Rojal Frisland Kampina i Danjub Fuds Grup prekinuli su pregovore oko preuzimanja srpskih mlekara: Imleka i Mlekare Subotica. Ovo je objavljeno na zvaničnom sajtu kompanije Rojal Frisland Kampina.
Kampina odustala od Mlekare Subotica

Inače, 2. februara 2012 godine, Rojal Frisland Kampina i Danjub Fuds Grup, u vlasništvu Salford Kapital Partners-a, objavili su da su kompanije potpisale Memorandum kojim Kampina namerava da preuzme Imlek i Mlekaru Subotica.

Iz Danjub Fuds Grupe, koja je vlasnik Imleka, Mlekare Subotica, Bambi Banata i Knjaz Miloša, saošteno je da se razmatra mogućnost dalje konsolidacije industrija hrane i pića sa Imlekom kao nosiocem dalje integracije.

Zaključenje transakcije zavisilo je od raznih uslova uključujući okončanje postupka provere podataka od strane kupca, sporazuma oko konačne dokumentacije vezane za transakciju, kao i od dobijanja neophodnih regulatornih odobrenja, uključujući odobrenja nadležnih tela za zaštitu konkurencije.

Direktor "Imleka" Slobodan Petrović ranije je ocenio da bi ceo proces prodaje "Imleka" isubotičke Mlekare mogao da traje maksimum do šest meseci, a najkraće tri do četiri meseca.

On je rekao da ne očekuje probleme sa antimonopolskom komisijom u Srbiji jer se tržišni udeli promenom vlasnika ne menjaju, pošto novi vlasnik kupuje ono što već postoji.

Inače, predsednik Naučnog društva agrarnih ekonomista Srbije Miladin Ševarlić rekao je da bi dolazak holandske kompanije Kampina na tržište Srbije omogućiti plasman mlečnih proizvoda iz Srbije na zahtevno tržiše Evropske unije.

Kako prenosi portal B92, prema Ševarliću, značajno bi bilo i ukoliko Kampina omogući udruživanje u zadruge krupnih proizvođača mleka koji godišnje isporučuju više do 300.000 litara mleka. To bi srpskim proizvođačima mleka omogućilo da koriste sve benefite koje imaju proizvođači mleka u Holandiji i drugim zemljama na čijoj se proizvodnji bazira zadružni sistem pod nazivom.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4924
Povezane teme

mlekara subotica

kupovina akcija mlekare

campina

kampina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.