Komentara: 60
Pregleda: 8237

Jožef Kasa novi glavni i odgovorni urednik "Subotičkih novina"

17.07.2013. u 13:35h
Izvor: Blic
Nakon dugogodišnje karijere u privredi, politici i bankarstvu, nekadašnji lider Saveza vojvodjanskih Mađara Jožef Kasa oprobaće se i u novinarskim vodama, jer je imenovan na mesto glavnog i odgovornog urednika Subotičkih novina.
Jožef Kasa novi glavni i odgovorni urednik "Subotičkih novina"

Kasa, koji je pre nekoliko meseci imenovan za direktora ovog najstarijeg medija u Subotici, postavljen je na ovu funkciju odlukom Skupštine osnivača Subotičkih novina i to nakon što se dosadašnji glavni i odgovorni urednik Savo Duvnjak povukao sa funkcije.

Kako su objavile Subotičke novine na svom sajtu, za zamenike glavnog i odgovornog urednika imenovani su novinari redakcije - Nada Harminc i Slobodan Đurikin.

Subotičke novine spadaju među najstarije novine u Srbiji, a ove godine obeležavaju 120 godina postojanja.

Kasa je bio u žiži javnosti krajem prošle godine kada je uhapšen u aferi “Agrobanka”. Medjutim, on nije obuhvaćen optužnicom.

Pored Kase, koji je svojevremeno bio direktor subotičke filijale Agrobanke, tada je uhapšen i vlasnik preduzeća „Azotara“, „Azohem“ i „Mala Bosna“ Peđa Mališanović.

Mališanović ima vlasnički udeo od 3,5 procenata u Subotičkim novinama, dok je najveći pojedinačni suvlasnik ovih novina Dušan Stupar, sa 27,34 odsto akcija.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 60
Pregleda: 8237

Povezane vesti

Povezane teme

Jožef Kasa

Subotičke novine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.