Komentara: 0
Pregleda: 3161
Foto

Jedanaesta godina akcije "Deci Kosmeta sa osmehom"

03.09.2018. u 18:36h
Izvor: TV Subotica
Deca sa Kosova i Metohije, i ove godine su gosti našeg grada, u okviru tradicionalne akcije „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“.
Jedanaesta godina akcije "Deci Kosmeta sa osmehom"

Akciju jedanaestu godinu zaredom organizuju osnovne škole „Sonja Marinković, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Jovan Mikić“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Dečja radost“ iz Gnjilana.

Deca iz Kosovskog Pomoravlja, njih četrdesetak, stigla su u Suboticu proteklog petka. Sara Stajić iz Ponaša kraj Gnjilana, dolazi već treći put, uvek kod istih domaćina. Za naš grad kaže da je lep a da su Subotičani gostoljubivi ljudi.

U akciji je prvih godina učestvovala samo OŠ „Sonja Marinković“. Od pre tri godine, uključila se i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a od ove i OŠ „Jovan Mikić“. Deca sa Kosmeta smeštena su kod svojih vršnjaka, zajedno sa njima pohađaju nastavu i učestvuju u brojnim vannastavnim aktivnostima, osmišljenim tako da im boravak u našem gradu učine što zanimljivijim i prijatnijim. Mališanima koji žive u enklavama, u getu, mnogo znači što mogu,  bar na deset dana,  da osete kako izgleda živeti normalnim životom i uživati u detinjstvu neopterećenom brigama koje oni brinu.

Jedanaesta godina akcije "Deci Kosmeta sa osmehom"

Jedanaesta godina akcije "Deci Kosmeta sa osmehom"

Između dece sa Kosova i Metohije i njihovih domaćina, subotičkih mališana, sklapaju se lepa i trajna prijateljstva, što je poseban značaj i vrednost ove akcije. Osim toga, svako od njih stiče i druga iskustva.

Svake godine, u okviru akcije „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“, u Subotici boravi oko četrdesetoro dece. S obzirom na to da su u akciju sada uključene tri škole i da je više porodica koje žele da ugoste mališane sa Kosmeta, plan je da ih od sledeće godine bude više.

Izvor: TV Subotica
Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta Poseta dece sa Kosmeta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3161

Povezana vest

Povezane teme

deca sa kosova

deca sa kosmeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.