Komentara: 3
Pregleda: 4309

Japanske trešnje u vrtićima PU "Naša radost"

31.10.2012. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
U okviru Biofesta u organizaciji Udruženja „Teras“ u 12 objekata predškolske ustanove „Naša radost“ zasađeno je 12 sadnica japanske trešnje. Sadnja trešnji je organizovana u znak sećanja na poginule i nestale u prošlogodišnjem zemljotresu koji je pogodio Japan. Akciji sadnje je prisustvovao i ataše za kulturu ambasade Japana, Juićiro Omori.
Japanske trešnje u vrtićima PU "Naša radost"

U znak sećanja na oko 20.000 poginulih i nestalih,među kojima je bilo i dece, organizatori „Biofesta“ su odlučili da posade 12 sadnica japanske trešnje u dvorištima 12 vrtića „Naše radosti“. Akciji sadnje je osim organizatora, prisustvovao i ataše za kulturu ambasadde Japana, Juićiro Omori kao i predstavnici lokalne vlasti, koji su zajedno sa predstavnicima predškolske ustanove zasadili prvu japansku trešnju u objekat „Zeka“ u Gatu.

Osim u vrtiću „Zeka“ u Gatu, sadnice japanske trešnje će biti posađene i u objektima: „Pera Detlić“, „Snežana“, „Bubamara“, „Plavi zec“, „Kalimero“, „Kekec“, „Palčica“, „Veverica“, „Marijai Marija“, „Neven“ i „Sunčica“. Ovi objekti su odabrani jer su prvi sa Udruženjem „Teras“ učestvovali u podizanju znanja o organskoj proizvodnji i organskim proizvodima.

Nakon što su predstavnici „Terasa“, gradskih vlasti i predškolske ustanove započeli sadnju japanske trešnje, akciju su nastavili mališani iz vrtića „Zeka“ sa vaspitačicama. Oni su na ovaj način pružili podršku svojim drugarima iz Japana koji su prošle godine bili pogođeni razarajućim zemljotresom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4309

Povezana vest

Povezane teme

biofest

terras

naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.