Komentara: 2
Pregleda: 1819

Izrada Zakona o organizacijama OSI

05.12.2015. u 21:07h
Izvor: RTV Yueco
Zakon o organizacijama osoba sa invaliditetom trebalo bi da omogući pravnu sigurnost i trajnu održivost, zaključak je učesnika okruglog stola koji je održan juče u Hotelu „Galerija“ na temu uloge i regulisanja pravnog statusa organizacija OSI.
Izrada Zakona o organizacijama OSI

Među učesnicima su pored predstavnika lokalnih organizacija OSI bili i predstavnici Nacionalne organizacije OSI, koji učestvuju u izradi Nacrta Zakona o organizacijama OSI.

Nakon velikog napora, koji je Invalidski pokret Srbije oličen u Nacionalnoj organizaciji OSI uložio na lobiranju da se pokrene inicijativa za donošenje zakona koji bi omogućio regulisanje oblasti u kojoj deluju organizacije OSI, u tome je i uspeo. Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja početkom godine formirana je Radna grupa za izradu Zakona o organizacijama OSI, u kojoj učestvuju i predstavnici Nacionalne organizacije OSI.

Prema rečima predstavnika, Nacionalne organizacije OSI cilj novog Zakona o organizacijama OSI je da omogući pravnu stabilnost i trajnu održivost. Zbog finansijskih problema, te isključivo projektnog finansiranja mnoge organizacije OSI suočavaju se sa problemom opstanka i potrebom da ukinu neke od postojećih usluga zbog visokih troškova.

Nacrt Zakona o organizacijama OSI trebalo bi da se nađe u skupštinskoj proceduri polovinom sledeće godine. Predstavnici Nacionalne organizacije OSI smatraju da će donošenje Zakona o organizacijama OSI uticati na poboljšanje položaja njihovih članova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1819
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.