Komentara: 1
Pregleda: 5314

Izložba subotičkog slikara na Zelenoj fontani

19.09.2017. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Naš sugrađanin, slikar Josip Cvijin, postaviće svoju prvu samostalnu izložbu slika sutra, 20. septembra, od 16 do 19 časova, pored Zelene fontane. Na ovo neobično mesto, odlučio se kako bi, makar na kratko, udahnuo život fontani koja je nekada krasila centar našeg grada.
Izložba subotičkog slikara na Zelenoj fontani

Sugrađanin Josip Cvijin se od detinjstva interesovao za slikarstvo, a tokom života savladao je brojne tehnike slikarske umetnosti. Do sada je slikao pretežno arhitekturu Subotice i Palića, salaše i mrtvu prirodu, dok portrete slika samo za svoju dušu. Ipak, nikada nije imao nijednu izložbu, te će sutra po prvi put postaviti svoje slike subotičkoj publici.

- Nikada nisam imao samostalnu izložbu, a evo baš sutra punim 72. godine. Odlučio sam da izložbu napravim na rođendan, ali ne samo zbog toga, već i zbog jednog drugog motiva. Od onoga dana, kada je napravljen novi pod Zelene fontane, razlišljao sam kako je to arhitektonska lepotica našeg grada koja nema nikakav sadržaj, već je nažalost zapuštena i propada. Zbog toga sam odabrao da izložba bude na tom, neuobičajenom mestu, da bar na trenutak ponovo oživim fontanu, ali i zato što umetnici uvek traže neka neobična mesta na kojima će predstaviti svoja dela - objasnio je Cvijin.

Zelenu fontanu sutra će krasiti 42 dela našeg sugrađana sa različitim motivima, a među njima je i "Oko fontane", koju je naslikao pre nekoliko godina i ona će biti centralno izložbeno delo.

- Na slici se vidi Zelena fontana u radu, sa svom tom divnom keramikom i u punom sjaju. Osim nje, vidi se strano Narodno pozorište i Gradska biblioteka, koja je takođe veoma lep ukras našeg grada - rekao je Cvijin, dodavši da trenutno završava poslednju sliku koju će izložiti sutra, a na kojoj će biti predstavljen centar grada. 

Izložba će biti otvorena tri sata, odnosno od 16 do 19 časova, a zainteresovani sugrađani moći će da kupe sliku koja im se bude dopadala. U slučaju kiše i lošeg vremena, izložba će biti odložena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5314
Povezane teme

zelena fontana subotica

izložba

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.