Komentara: 3
Pregleda: 5448

Izložba sitnih životinja donosi više od 1.000 eksponata iz cele Srbije

20.11.2018. u 09:40h
Izvor: Subotica.com
Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica organizuje 34. Izložbu sitnih životinja, koja će se održati od 23. do 25. novembra u prostorijama bivšeg salona nameštaja "Aleksandro" na Palićnom putu. Ulaz na manifestaciju košta 100 dinara, dok je za decu besplatan.
Izložba sitnih životinja donosi više od 1.000 eksponata iz cele Srbije

Nakon dve godine pauze, različite vrste golubova, kunića, ptica, živine, akvaristike, teraristike i egzotičnih životinja, sugrađani će ovog vikenda ponovo moći da vide u našem gradu. Iz Udruženja odgajivača sitnih životinja kažu da su prezadovoljni ovogodišnjim odzivom, te da je veliki broj eksponata dobar pokazatelj da je Subotici potrebna ovakva manifestacija.

- Ove godine imaćemo blizu 1.000 eksponata, a od sitnih životinja posetioci će biti u prilici da vide više vrsta golubova, među kojima će biti i subotičkih autohtonih vrsta, raznu živinu i kuniće, egzotične životinje poput veverica, neobičnih ribica i naravno ptica, među kojima većinu čine papagaji i to više od 30 vrsta - najavljuje Robert Tomek, potpredsednik Udruženja.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak, 23. novembra, u 18 časova, a tome će prethoditi ocenjivanje pristiglih eksponata, kojima će zbog svoje jedinstvenosti i ove godine biti dodeljene posebne nagrade. 

- Već na samom otvaranju izložbe, posetioci će moći da vide plasmane, a biće podeljeno blizu 100 nagrada, jer imamo zaista mnogo različitih vrsta, koje se ocenjuju po posebnim standardima. Dodela nagrada održaće se u nedelju, kada se tradicionalno okupljaju izlagači-vlasnici ili predstavnici njihovih Udruženja. Ove godine učešće je uzelo preko 100 izlagača iz cele Srbije, odnosno iz Niša, Leskovca, Jagodine, Beograda, Novog Sada, Sombora i naravno iz Subotice, koji čine gotovo polovinu izlagača - ističe Tomek.

Zainteresovani sugrađani izložbu će moći da posete u petak od 17 do 20 časova, u subotu od 8 do 20 časova i u nedelju od 7 do 12 časova, kada će se nagrade uručiti izlagačima. Ulaz na manifestaciju košta 100 dinara, dok je za decu besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5448
Povezane teme

izložba sitnih životinja

udruženje odgajivača sitnih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.