Komentara: 2
Pregleda: 1653

Izložba radova Miroslava Lazendića "Iskorišćeno" u Dvorišnoj galeriji

21.01.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Izložba radova Miroslava Lazendića "Iskorišćeno" u Dvorišnoj galeriji

Izložba „Iskorišćeno-Used“, koja će se održati  u subotu od 16 časova u Dvorišnoj galeriji (Korzo 1), a koju će uz prisustvo umetnika, otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost, predstavlja uvod za samostalnu izložbu Miroslava Lazendića „Sve što treba da uradimo je da ga sastavimo, rastavimo i ponovo sastavimo #2“, koja će se održati krajem marta u Otvorenom ateljeu "F".

Četrdesetdvogodišnji Lazendić je od malih nogu veliki ljubitelj dvodimenzionalnog nepokretnog vizuelnog izraza u svim oblicima. Okušao se u stripu, ilustraciji, grafičkom dizajnu, "street art"-u, tetovaži i sito štampi, da bi se na kraju pronašao u kombinaciji svega toga. Sredinom 2020. godine sa prijateljima osniva OAF (Otvoreni atelje F) gde se trude da šire nezavisnu likovnu kulturu. Zamoljen da kaže nekoliko reči i opiše proces rada Lazendić je objasnio.

- Najkraće rečeno, pravim puno smeća dok pokušavam nesto da napravim, ali ovde, sada to smeće, nusprodukti, testovi, viškovi, probe, prskanja i mnoge druge slučajnosti, uz minimalne intervencije počinju da liče na nešto. Nema nikakve dublje priče i slično, haos radi svoje… - kaže Lazendić.

Izložba se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1653

Povezana vest

Povezane teme

dvorišna galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.