Komentara: 10
Pregleda: 28387

Iva Zvekić ima donora, transplantacija kreće narednog ponedeljka

07.03.2017. u 09:32h > 13:16
Izvor: Subotica.com
Naša sugrađanka Iva Zvekić već tri meseca se nalazi u Bolonji gde čeka transplantaciju koštane srži. Po najnovijim informacijama pronađen je idealni donor, ćelije su pre par dana pristigle, u toku su pripreme, a sam proces transplantacije kreće narednog ponedeljka.
Iva Zvekić ima donora, transplantacija kreće narednog ponedeljka

Da bi ponovo bila među svojim vršnjacima, našoj sugrađanki Ivi Zvekić, koja se sa samo sedam godina bori sa leukemijom, neophodna je transplatacija koštane srži. Iva je veliki borac, dete izuzetno vedrog duha i njen osmeh jednostavno pleni.

Porodica Zvekić je početkom decembra sakupila svu neophodnu dokumentaciju, nalaze i dozvole da se Iva privremeno preseli u Bolonju, grad na severu Italije, gde se nalazi klinika na kojoj će biti obavljena transplantacija.

Iva Zvekić ima donora, transplantacija kreće narednog ponedeljka

Pretposlednjeg dana januara Ivini roditelji su saznali da su u klinici pronašli donora, 34-godišnjeg nemačkog državljanina koji se 100% podudara i ovih dana intenzivno se rade pripreme za transplantaciju. Iva je u petak ušla u bolnicu, krenula je terapija, prekjuče je počeo proces obaranja njenog imuno sistema, dok se sledećeg ponedeljka očekuje transplantacija.

- Prvog marta su stigle ćelije tako da je to spremno, samo još čekamo da se njene vrednosti krvi obore i kreće transplantacija. Iva je za sada dobro, na rigoroznoj je dijeti jer samo neke namirnice može da jede, a to je baš jako mali izbor. - rekla nam je Snežana Zvekić, Ivina majka

Iva Zvekić ima donora, transplantacija kreće narednog ponedeljka

Ivina priča je u mnogima probudila iskrene emocije i empatiju. Za njeno lečenje do sada je sakupljeno potrebnih 90.000 evra, koliko su projektovani (osnovni) troškovi transplantacije koštane srži.

Raznim humanitarnim akcijama i dobroljnim prilozima do kraja novembra prikupljena je polovina sume koja je bila neophodna da Iva krene put Italije, u međuvremenu donacije su pristizale, pretežno kroz fondaciju, SMS broj ali i kroz razne humanitarne akcije koje su organizovane u Subotici i prvobitni cilj je ostvaren, međutim prikupljanje novčane pomoći za Ivu se nastavlja jer troškovi mogu da idu i preko te prvobitne cifre, a Ivini roditelji poručuju da svaki dinar koji "prelije" biće preusmeren za lečenje druge dece.

KAKO DONIRATI ZA IVU?

Akcija "Pokloni dami srce i cvetić, pomozi lečenje Ive Zvekić" - Udruženje građanja "Roditelji Subotice" 8. marta organizuje još jednu u nizu humanitarnih aktivnosti koje će ovaj put biti usmerene za prikupljanje pomoći za Ivu. Akcija će se održati na više lokacija u gradu, a više detalja pogledajte u povezanom dešavanju.

Uplata na dinarski i devizni račun

Porodica Zvekić preko humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić ima otvorene namenske račune za dinarske uplate 160-449162-17, odnosno za uplate iz inostranstva (EUR) račun je 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

Donacije putem SMS-a

Ako želite sms-om da donirate za Ivu pošaljite "201" na broj 3030 (sve mreže u Srbiji). Cena jedne poruke je 200 dinara (PDV se ne naplaćuje). Za donacije iz Švajcarske pošaljite "human201" na broj 455 (cena poruke 10 CHF).

Donacija putem GoFundMe

Ukoliko želite da uplatite donaciju putem platne kartice (Visa, Mastercard, Amex) možete to učiniti preko online servisa GoFundMe. Za više detalja kliknite ovde.

Iva Zvekić ima donora, transplantacija kreće narednog ponedeljka

Porodica Zvekić se još jednom zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način pomogli da se prikupljaju sredstva (doniranje ili organizacija) za lečenje njihove Ive, kao i na snažnoj podršci prijatelja i sugrađana koji su uz njih u ovom teškom životnom periodu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 28387

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

iva zvekić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.