Komentara: 27
Pregleda: 4390

Istraga o mogućoj izbornoj krađi glasova u toku

08.11.2012. u 16:52h
Izvor: RTV Yueco
Nakon pet meseci od majskih izbora i dalje se vodi istraga o navodnoj krađi glasova na lokalnim izborima u Subotici. Policija istražuje krivičnu prijavu Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke protiv NN. lica.
Istraga o mogućoj izbornoj krađi glasova u toku

Javni tužilac, Branislav Rankov objašnjava da su podnete dve krivične prijave i to od strane SVM-a i SNS-a. Urađen je veći deo provera, ostalo je još da se obavi veštačenje spornih listića u kriminološkom centru u Novom Sadu.

Mišljenja Subotičana o navodnoj izbornoj krađi su podeljena.Smatraju da je moguće da je došlo do izborne krađe.

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da su zadovoljni što nakon pet meseci je podignuta krivična prijava protiv NN lica sa osnovanom sumnjom da je na lokalnim izborima u Subotici došlo do prevare i da su rezultati falsifikovani.

U telefonskoj izjavi javni tužilac Branislav Rankov je rekao da nakon lokalnih izbora podnete su dve krivične prijave od stane SVM-a i SNS-a. Tužilaštvo je istog dana za krivično delo falsifikovanja izbornih rezultata zahtev prosledilo PU Subotica.

“Policija je završila ono što je u zahtevu traženo, ali nije mogla da se izjasni po navodima prijave, da se na pojedinim mestima nalazili falsifikovani izborni listići.Zbog toga je materijal sa spornim listićima poslat na veštačenje Kriminološkom centru u Novi Sad.Veštaćenje će se raditi upoređivanjem spornih i nespornih listića, a akcenat će biti stavljen na proveru boje, težine, fonta slova, holograma, kao i mašine sa koje su štampani listići”-kaže tužilac Branislav Rankov.

U tužilastvu dalje objašnjavaju da kada budu stigli odgovori, tužilaštvo će u oba predmeta doneti konačnu odluku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 4390

Povezane vesti

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

sns

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

izbori subotica 2012

gojko radić

izbori 2012

glasanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.