Komentara: 25
Pregleda: 5008

Istraga o krađi glasova u Subotici još uvek traje

10.10.2012. u 11:52h
Izvor: Agencija "Beta"
Subotički tužilac Branislav Rankov izjavio je da se još prikupljaju podaci povodom sumnje da je na majskim izborima u Subotici bilo krađe glasova.
Istraga o krađi glasova u Subotici još uvek traje

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Srpska napredna stranka (SNS) su posle izbora zasebno podneli krivične prijave za prevaru na izborima i falsifikovanje izbornih rezultata.

"Tužilaštvo je predalo zahtev subotičkoj policiji, na osnovu kojeg ona sve do danas istražuje taj slučaj i kontinuirano prikuplja podatke koje je zatražilo tužilaštvo", kazao je Rankov za današnji novosadski "Mađar so" (Magyar Szo).

Krađa kao činjenica

Predsednik gradskog odbora SVM Jene Maglai je ocenio da se stvar odužila jer se nije znalo ko će pobediti na izborima i rekao da je siguran da istraga ne bi ni započela da je Demokratska stranka (DS) formirala republičku vladu.

"Od ove stvari neće biti ništa sve dok je u Subotici ovaj tužilački sastav kojem zbog nečeg nije u interesu da se dođe do istine", kazao je Maglai.

Saopštenje SVM-a od 11. maja 2012. - Regularnost izbora je sumnjiva!

Oliver Dulić 11. maja 2012. godine poručio: Ko gubi, ima pravo pravo da se ljuti

Predsednik subotičke organizacije SNS Gojko Radić je rekao da "niko ne može da ospori krađu do koje je došlo tokom izbora - to je činjenica".

On je zatražio da gradonačelnik Subotice Modest Dulić podnese ostavku jer su građani nezadovoljni i naveo da SNS čeka odgovor jedne političke stranke, u vezi sa mogućom promenom vlasti u Subotici, koju sada predvode DS i SVM.

Gojko Radić: Izbori su pokradeni! - izjava od 11. maja 2012.

Radić je podsetio da su oni nakon izbora ponudili SVM mesto gradonačelnika i rekao da ta ponuda stoji i danas, jer je "SVM u skupštini najveća stranka, a u Subotici je mađarska nacija najzastupljenija".

Predsednik SVM Ištvan Pastor je nedavno izjavio da je među strankama na političkoj sceni Srbije "nestala granica koja je odvajala crno i belo, moguće od nemogućeg".

"Na srpskoj političkoj paleti praktično već svi sa svakim mogu da sarađuju i u toj promenjenoj situaciji treba da se snađemo i da donesemo dobre odluke", kazao je Pastor.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 5008

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori u Subotici

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

izbori subotica 2012

izbori 2012

glasanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.