• Pregleda: 3792

Isporučene prve užine školi "Žarko Zrenjanin"

Prve užine za učenike Srednje specijalne škole “Žarko Zrenjanin” isporučene su na školsku slavu “Svetog Savu”. Donator, pekara “Proleće” se obavezao da će da do kraja kalendarske godine obezbedi za 114 učenika ove škole po jednu užinu dnevno.Ukupno će biti isporučeno 20.000 užina, a grad će da plati porez na dodatu vrednost u iznosu od 200.000 dinara.
Isporučene prve užine školi "Žarko Zrenjanin"

Zahvaljujući donatoru sva deca u školi će imati konačno jednu ili dve užine. Zaposleni u školi su zadovoljni što ima dobrih i humanih ljudi u gradu, jer mnoga deca su slabijeg materijalnog stanja i pojedinima je ovo jedini obrok u toku dana.

Akcija nosi naziv “180 dana humanosti”, jer je  broj nastavnih dana u jednoj školskoj godini 180. Ugovorom je definisano da  od 27. januara do 31. decembra ove godine pekara 'Proleće' obezbedi 20.000 užina.

Školu pohađaju 133 učenika i grad Subotica finansira 81 besplatnu užinu, a za preostale osnovce besplatna užina obezbeđuje se iz skromnih sredstava OISŠ „Žarko Zrenjanin” i putem raznih donacija. U lokalnoj samoupravi kažu da im se obratilo još donatora koji žele da pomognu.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

11
elas Odgovori
lepa vest.
bravo Odgovori
konacno nesto lepo da se procita )
bona fide Odgovori
Svaka cast Isene. Lepo je sto i tvoj sin Agron prihvata ljudske gestove.
баки Odgovori
СВАКА ЧАСТ
da ti ja reknem Odgovori
"lepa vest" ?!?! .... zavisi sa koje strane cevi stojiš .... http://www.radiosubotica.co.rs/sh/0124sr.html#17 "član Gradskog veća Milimir Vujadinović, koji je objasnio da je akciju pokrenuo nakon pisanja medija o situaciji u školi Žarko Zrenjanin" .... čovek koji se pročuo po Subotici po tome da pljuje na sve i svakog ko nije srbin a poznato je da je vešt u baratanju vatrenim oružjem, pa ima čak i obuku završenu po tom pitanju, stane da "razgovara" sa Agron Marinaj vlasnikom pekare Proleće o doniranju užina za školu .... šta mislite onako, da li je vlasnik pekare imao neki izbor, a ?!?!
jeeee Odgovori
Sve pohvale za pekaru Prolece.
Vanja Odgovori
Neverovatno koliko je svojevremeno Boško bio vidovit !

http://www.subotica.com/vesti/biografije-gradonacelnika-skupstinskih-zastupnika-i-clanova-gradskog-veca-id17814.html#komentari


Boško (pre 42 dana i 18 sati)
Dobro je, napredujemo, Milimir je sklonio onaj deo da je osposobljen da koristi vatreno oružje.
Nadam se samo da neće pištoljem rešavati problem velikog broja socijalno ugroženih...
Jovo Odgovori
@da ti ja reknem
Ne lupetaj zlosrećo. Taj Milimir preteruje u toj njegovoj međunacuonalnoj toleranciji, čak je i naučio mađarski jezik a ako ima dozvolu i obuku za baratanje vatrenim oružijem to je jedno znanje više koje vi verovatno nemate... Ono što je bitno je da je uradio nešto po tom pitanju sacojalnih problema i ovoj dečici obezbedio da imaju šta da jedu...
Janko Odgovori
@Jovo - znači da je neophodna kvalifikacija za člana gradskog veća sa kojom se treba hvaliti znanje u rukovanju vatrenim oružjem ? Pa to je izgleda tako odkada su se ovde nakupile junačine iz okolnih oslobođenih srBskih zemalja al u neko civilizacijsko doba, koje je, na žalost i štetu nas starosedelaca, verovatno neumitno prošlo, neke druge ljudske kvalifikacije su bile mnogo poželjine od znanja pucanja !
@Jovo Odgovori
Ako je Milimir i naučio mađarski onda to sigurno nije zbog preterane tolerancije već radi toga da bi mogao [*...*]oj pa prema tome radi se o materijalnoj koristi za sebe lično i ljubavi prema novcu a ne velike ljubavi prema mađarima !
xxy Odgovori
Ko je platio te užine?

Proleće nije ustupilo užine besplatno.

Pre par dana bila je vest da je grad iz budžeta izdvojio sredstva za besplatne užine u korist pekare Proleće.
Da li je bio raspisan tender za ova sredstva?
Nije Proleće jedina pekara u gradu, tu su i Beli Golub, Lipa, Zlatna lipa, Aroma, Arena, Evropa, Micko, Nikola, Daca, Andonović, Bačka plus...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.