Komentara: 11
Pregleda: 4389

Isporučene prve užine školi "Žarko Zrenjanin"

27.01.2014. u 14:56h
Izvor: RTV Yueco
Prve užine za učenike Srednje specijalne škole “Žarko Zrenjanin” isporučene su na školsku slavu “Svetog Savu”. Donator, pekara “Proleće” se obavezao da će da do kraja kalendarske godine obezbedi za 114 učenika ove škole po jednu užinu dnevno.Ukupno će biti isporučeno 20.000 užina, a grad će da plati porez na dodatu vrednost u iznosu od 200.000 dinara.
Isporučene prve užine školi "Žarko Zrenjanin"

Zahvaljujući donatoru sva deca u školi će imati konačno jednu ili dve užine. Zaposleni u školi su zadovoljni što ima dobrih i humanih ljudi u gradu, jer mnoga deca su slabijeg materijalnog stanja i pojedinima je ovo jedini obrok u toku dana.

Akcija nosi naziv “180 dana humanosti”, jer je  broj nastavnih dana u jednoj školskoj godini 180. Ugovorom je definisano da  od 27. januara do 31. decembra ove godine pekara 'Proleće' obezbedi 20.000 užina.

Školu pohađaju 133 učenika i grad Subotica finansira 81 besplatnu užinu, a za preostale osnovce besplatna užina obezbeđuje se iz skromnih sredstava OISŠ „Žarko Zrenjanin” i putem raznih donacija. U lokalnoj samoupravi kažu da im se obratilo još donatora koji žele da pomognu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4389

Povezana vest

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

donacija školi Žarko Zrenjanin

pekara proleće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.