Komentara: 8
Pregleda: 3989

Akcija: "180 dana humanosti"

24.01.2014. u 14:57h
Izvor: RTV Yueco
Potpisan je ugovor o donaciji između grada Subotice, Osnovne i srednje specijalne škole „Žarko Zrenjanin” i pekare „Proleće” koji se odnosi na obezbeđivanje užina za srednjoškolce. Akcija grada nosi naziv „180 dana humanosti”, jer će toliko dana učenicima biti isporučivanje užine. Reč je o 114 učenika koji pohađaju srednju školu “Žarko Zrenjanin”.
Akcija: "180 dana humanosti"

Potpisivanjem ugovora o donaciji dogovoreno je da se  180 dana iz pekare “Proleće”  isporučuju užine. Prve užine će biti date učenicima 27.januara, a poslednja 31.decembra ove godine. Reč je 20.000 obroka za učenike Srednje specijalne škole “Žarko Zrenjanin”.

Veliki broj dece je iz socijalno najugroženijih  porodica i  grad donira besplatnu užinu za 81 osnovca. Grad se obavezao da će da plati porez na dodatu vrednost za donaciju.

Predstavnici pekare “Proleće” ističu da su zadovolji što mogu da nekome pomognu. U planu je bilo da se akcija zove “100 dana humanosti”, kako bi se obezbedila užine za decu tokom drugog polugodišta, ali donatori su insistirali da isporučuju užine do kraja godine.

Osnovnu i srednju školu "Žarko Zrenjanin" u Subotici pohađa 300 osnovaca i srednjoškolaca, a nekima je ta užina u školi i jedini obrok u toku dana. Direktorka škole “Žarko Zrenjanin” kaže da će sada sva deca  svakoga dana da imaju obezbeđenu jednu ili dve užine. Cilj akcije je da se trajno reši problem sa užinama u školi.

Izvor: RTV Yueco
Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti" Akcija: "180 dana humanosti"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3989

Povezane vesti

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

donacija školi Žarko Zrenjanin

donacija

milimir vujadinović

pekara proleće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.