• Pregleda: 2847

Interesovanje japanskih kompanija za investiranje

Interesovanje japanskih kompanija za investiranje

Postoji interesovanje japanskih investitora za ulaganje u regionu, a na tom putu se pomno prate iskustva koja ima Japan Tobacco International koji posluje u Senti, izjavio je u Subotici ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki. On je prisustvovao savetovanju četiri japanske kompanije i domaćih preduzeća na temu moguće saradnje. Savetovanje i razgovori “jedan na jedan” organizovali su Japan Tobacco International, Regionalna privredna komora Subotica i Društvo japansko-srpskog prijateljstva Subotica.

Privredna razmena regiona i Japana u ovom trenutku iznosi oko 3 miliona dolara godišnje. Kako bi se razmena popravila, Japan Tobacco International, Regionalna privredna komora Subotica i Društvo japansko-srpskog prijateljstva Subotica organizovali su savetovanje na kojem su se Mitsubishi Corporation, Itochu Co. i Mitsui Co. predstavile privrednicima iz regiona severne Bačke i Potisja. Tridesetak predstavnika kompanija iz regiona moglo je i da predstavi svoju mogućnosti u razgovorima “jedan na jedan” sa japanskim privrednicima.

U regionu koji pokriva Komora značajan investitor iz Japana jeste Japan Tobacco International, koji je vlasnik uspešne fabrike duvana u Senti. Pored toga, u Srbiji investira i Panasonic u Svilajncu. Prema rečima ambasadora Cunozakija, njihova iskustva se pomno prate u Japanu.

Ovo nije prvi susret domaćih i Japanskih privrednika. Pre izvesnog vremena u RPK Subotica organizovan je susret predstavnika svih japanskih kompanija koje posluju u Evropi, koja je dala određene rezultate.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.