Komentara: 0
Pregleda: 3283

Interesovanje japanskih kompanija za investiranje

28.11.2011. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Interesovanje japanskih kompanija za investiranje

Postoji interesovanje japanskih investitora za ulaganje u regionu, a na tom putu se pomno prate iskustva koja ima Japan Tobacco International koji posluje u Senti, izjavio je u Subotici ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki. On je prisustvovao savetovanju četiri japanske kompanije i domaćih preduzeća na temu moguće saradnje. Savetovanje i razgovori “jedan na jedan” organizovali su Japan Tobacco International, Regionalna privredna komora Subotica i Društvo japansko-srpskog prijateljstva Subotica.

Privredna razmena regiona i Japana u ovom trenutku iznosi oko 3 miliona dolara godišnje. Kako bi se razmena popravila, Japan Tobacco International, Regionalna privredna komora Subotica i Društvo japansko-srpskog prijateljstva Subotica organizovali su savetovanje na kojem su se Mitsubishi Corporation, Itochu Co. i Mitsui Co. predstavile privrednicima iz regiona severne Bačke i Potisja. Tridesetak predstavnika kompanija iz regiona moglo je i da predstavi svoju mogućnosti u razgovorima “jedan na jedan” sa japanskim privrednicima.

U regionu koji pokriva Komora značajan investitor iz Japana jeste Japan Tobacco International, koji je vlasnik uspešne fabrike duvana u Senti. Pored toga, u Srbiji investira i Panasonic u Svilajncu. Prema rečima ambasadora Cunozakija, njihova iskustva se pomno prate u Japanu.

Ovo nije prvi susret domaćih i Japanskih privrednika. Pre izvesnog vremena u RPK Subotica organizovan je susret predstavnika svih japanskih kompanija koje posluju u Evropi, koja je dala određene rezultate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3283
Povezane teme

Investiranje u Suboticu

privredna komora

ambasador japana

japan tobacco international

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.