Komentara: 7
Pregleda: 4701

Inspektori "zaposlili" oko 300 ljudi

23.12.2015. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Inspektori za rad u Severnobačkom okrugu “zaposlili” su ove godine oko 300 ljudi. Naime, toliko je otkriveno radnika na crno tokom redovnih i vanrednih kontrola poslovanja u dosadašnjem toku 2015. godine koji su nakon nadzora zasnovali radni odnos. Načelnik okruga zadovoljan je rezultatima koje je postigla kako inspekcija rada, tako i ostale inspekcijske službe.
Inspektori "zaposlili" oko 300 ljudi

Inspekcija rada u toku 2015 godine bila je fokusirana na rad na crno, odnosno na kontrolu poslodavaca, što je podrazumevalo nadzore i noću i danima vikenda. Nakon toga, oko 300 ljudi je zasnovalo radni odnos na osnovu nadzora Inspekcije rada. Podneto je i preko 100 prijava za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca koji su počini prekršaj iz radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, na osnovu čega je do sada izrečeno više od 19 miliona dinara kazni.

Ova godina je na nivou okruga bila proglašena godinom borbe protiv rada na crno, što je podrazumevalo kako samostalne aktivnosti inspekcije rada, tako i integrisane, odnosno objedinjene nadzore više inspekcija istovremeno, pa i akcije u kojima su učestvovali inspektori i iz drugih opština i gradova u Srbiji.

Sve inspekcije u okrugu su u toku ove godine obavile oko 12.000 nadzora, kako po planovima i programima, tako i po prijavama pravnih i fizičkih lica. Naredna, 2016. godina, biće posvećena borbi protiv sive ekonomije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4701
Povezane teme

dragi vučković

inspekcija rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.