Komentara: 20
Pregleda: 4609

Ilija Maravić: Spajanjem izbora uštedeli bi deset miliona dinara

05.06.2015. u 17:54h
Izvor: Subotica.com
Izbori za članove Skupština mesnih zajednica raspisani po isteku zakonskog roka (25. april) jer se čekala saglasnost da se izbori spoje sa održavanjem lokalnih i pokrajinskih izbora, najavljenih za 20. decembar. Tim povodom razgovarali smo sa Ilijom Maravićem, presednikom Skupštine Subotice.
Ilija Maravić: Spajanjem izbora uštedeli bi deset miliona dinara

- Početkom aprila tražili smo pismenu saglasnost od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se izbori spoje i da na taj način uštedimo oko deset miliona dinara – kaže za naš sajt Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada. – Kako se to nije desilo, građani će članove Skupština u svojim mesnim zajednicama moći da biraju 19. jula. Ono što mi očekujemo jesu izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, koje bi dale rešenje kako da se reši pitanje vremenskog vakuma, kada u jednoj godini treba da imamo i izbore za Skupštine mesnih zajendica i izbore na nekom drugom nivou. To sada nije definisano zakonom.

Po mišljenju javnosti, 19. jul je prilično nezahvalan datum za održavanje izbora, prvenstveno zbog sezone godišnjih odmora i poljskih radova.

- Izlaznost na izbore za Skupštine MZ nikada nije bila naročito velika, te očekujemo da će i ovoga puta biti od 25 do 30 odsto – dodao je Maravić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4609

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

ilija maravić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.