Komentara: 7
Pregleda: 5721

I zimske bašte u Subotici od ove godine

21.09.2012. u 16:10h
Izvor: RTV Yueco
Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o izmenama i dopunama utvrđivanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta. Usvojeni su i novi predlozi za članove upravnih odbora javnih i komunalnih preduzeća i drugih ustanova u gradu. Članovi veća su usvojili i odluke ukidanju Fonda za protivpažarnu zaštitu, kao i Plan za postavljanje zimskih bašti.
I zimske bašte u Subotici od ove godine

Predlog izmene i dopune Odluke o utvrđivanju naknade za uređivanje građevinskog zemljišta se odnosi na način utvrđivanja broja parking ili garažnih mesta. To će se definisati planom generalne, odnosno detaljne regulacije, a ne kao što je Generalnim urbanističkim planom Subotica-Palić utvrđeno. Do sada je bilo 70 metara kvadratnih za jedno parking ili garažno mesto spram korisne površine gde će objekat da se gradi.

Članovi Gradskog veća su usvojili i program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka. Ciljevi usvajanja programa se odnose na smanjenje broja napuštenih pasa i mačaka , smanjenje napada na građane,kao i podizanje svesti građana u odnosu na način držanja pasa i mačaka lutalica. Mere za realizaciju programa su da vlasnici pasa i mačaka je ih registruju, poboljšati uslove držanja u prihvatilištu, sterilizacija i hiruški zahvat u cilju regulisanja brojnosti odnosno reprodukcije.

Šteta od mraza i suše iznose ukupno više od sedam milijardi dinara, rečeno je na Gradskom veću.

Usvojen je i predlog Odluke o donošenju Plana za postavljanje zimskih bašti. Po prvi put će u Subotici biti postavljene zimske bašte i to kod Malog Korzo, na Trgu Zorana Đinđića, Trgu cara Jovana Nenada i ulici Matije Korvina.

Članovi veća su usvojili i tačke koje se odnose na promenu članova i predsednika upravnih odbora javnih i komunalnih preduzeća, ustanova i drugo. Sve tačke dnevnog reda naći će se pred odbornicima na usvajanje na narednoj sednici lokalnog parlamenta 27. septembra.

Izvor: RTV Yueco
Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća Današnje zasedanje gradskog veća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5721
Povezane teme

Grad Subotica

gradsko veće

zimske bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.