Komentara: 20
Pregleda: 7595

I na zimu dva bazena u Subotici

17.10.2012. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Grupa Subotičana traži da se bazen u Dudovoj šumi osposobi za rad u zimskim uslovima. Kako je navedeno u peticiji koja je dostavljena i našoj redakciji, u novoizgrađenom bazenu na Prozivci su svi termini zauzeti, te više od 500 dece nemaju gde da održavaju treninge.
I na zimu dva bazena u Subotici

U gradskoj upravi kažu da je balon koji je prekrivao bazen poprilično oštećen i da se radi na njegovoj sanaciji, kao i da će vrlo brzo i taj bazen biti osposobljen za plivače. Grad će rebalansom budžeta obezbediti dovoljno sredstva za održavanje i bazena u Dudovoj šumi, a u toku su pregovori oko nabavke novog balona iz Zrenjanina.

Bazen na Prozivci svakodnevno primi oko 500 ljudi, od vaterpolista, plivača, gnjuraca, pa sve do rekreativaca. Bazen jeste popunjen, ali prema rečima zaposlenih nisu ugroženi ničiji termini.

Po rečima onih koji su potpisali peticiju sa osposobljavanjem bazena u Dudovoj šumi je trebalo da se počne odmah nakon završetka letnje sezone, kako bi svi sportisti i rekreativci mogli da nastave sa svojim aktivnostima. Na taj način bi i bazen na Prozivci bio rasterećeniji.

U Gradskoj upravi kažu da su upoznati sa peticijom grupe građana, koju su i sami dobili, i kao što su i rekli potpisnicima stvoreni su svi uslovi, pre svega finansijski, da se bazen u Dudovoj šumi pokrije. Za tu namenu biće izdvoje 10 miliona dinara, koliko koštaju troškovi za kompletno održavanje bazena. Trenutno se radi na krpljenju starog balona, a u toku su i pregovori za kupovinu novog.

Dakle, dok ne padne prvi sneg, ili dok temperature ne padnu ispod nule, svi rekreativci i sportisti koji za treninge koriste bazen, imaće dve lokacije gde će moći da održavaju svoju kondiciju.

Bazen Prozivka: www.bazenprozivka.com
Bazen u Dudovoj šumi: www.jkp-stadion.rs/galerija_bazen.html 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7595

Povezana vest

Povezane teme

bazen u subotici

gradski bazen

bazen prozivka

bazen na prozivci

bazen dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.