Komentara: 1
Pregleda: 6828
Foto

Humanitarni koncert "Romsko veče za Andreu"

05.04.2017. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Roma “Ači“ u nedelju, 9. aprila u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom od 19 časova, biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Romsko veče za Andreu“.
Humanitarni koncert "Romsko veče za Andreu"

Prihod sa koncerta biće namenjen lečenju naše sugrađanke Andree Mudrić, koja je nakon saobraćajne nesreće 2015. godine ostala nepokretna.

Na programu koncerta, kojim će biti obeležen Dan Roma, biće dela klasične muzike, Baha i Štrausa, ali u kombinaciji sa romskom, etno muzikom.

- Sviraćemo Baha i Štrausa sa varijacijama romskih dela, koje još nismo javno izvodili. Nadamo se da će se svima dopasti, jer je to neka nova umetnost koju nosimo sa sobom od malih nogu. Predstavićemo romsku muziku uz dobro poznatu klasičnu muziku koju poznaje ceo svet - kaže Janoš Kurina iz Kurina Trio benda.

Humanitarni koncert "Romsko veče za Andreu"

Kao gosti, na koncertu će nastupiti Viktorija Kurina, koja završava Muzičku akademiju u Lincu i Bojan Jovanović.

- Viktorija će nam svirati jako interesantan repertoar na violini, a Bojan, sin pokojnog Gule, će svirati poznate melodije svog oca na harmonici - kaže Mihael Kurina.

Ulaznice za koncert se, po ceni od 200 dinara, mogu kupiti uoči koncerta. Organizaciju koncerta podržao je i Grad Subotrica.

- Velika sredstva su potrebna za lečenje naše sugrađanke Andree Mudrić u inostranstvu, oko 6 miliona dinara. Zahvaljujem se na incijativi Udruženju „Ači“, koje je želelo da na ovaj način da doprinos. Za Andreu Mudrić postoji i SMS broj, potrebno je upisati 226 i poslati SMS na broj 3030. Cena poruke je 200 din - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com
Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu" Najava humanitarnog koncerta "Romsko veče za Andreu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6828

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.