Komentara: 2
Pregleda: 3385

"Hrana za Evropu" u Subotici od 11. do 13. oktobra

09.10.2012. u 12:31h
Izvor: RTV
Drugi poljoprivredni forum "Hrana za Evropu", koji će se održati u Subotici, u hotelu "Galleria", od 11. do 13. oktobra, u organizaciji beogradskog Ekonomskog instituta, okupiće oko 130 stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Skup se održava u Hotelu Galleria.
"Hrana za Evropu" u Subotici od 11. do 13. oktobra

Kako navode organizatori, skup je posvećen dosadašnjim tendencijama, sadašnjem stanju, predstojećim izazovima, rizicima i perspektivama prilagođavanja agroprivrede Srbije u najzahtevnijoj fazi perioda pristupanja Evropskoj uniji - u fazi od kandidata do člana EU.

Forum će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Goran Knežević, a u radu skupa će učestvovati i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tihomir Jakovina.

Specijalni gosti biće i vodeći stručnjak Svetske banke za poljoprivredu za region Evrope i centralne Azije Holger Krej i direktor za međunarodne odnose i proširenje u okviru Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije Džon Klark.

Ekonomski institut ovaj skup organizuje u saradnji sa Društvom agrarnih ekonomista Srbije i u partnerstvu sa velikim kompanijama i asocijacijama privrednika.

Kako je saopšteno iz ove institucije, učešće na skupu su potvrdili članovi upravnih i nadzornih odbora, generalni direktori i menadžeri poljoprivrednih, prehrambenih kompanija i zadruga, individualni poljoprivredni proizvođači, predstavnici države i struke, banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguravajućih kuća.

"Namera organizatora je da se kroz dijalog struke, države, privrede i banaka zajednički analiziraju stanje, izazovi, šanse i perspektive. Koristeći najbolju praksu, učesnici da predlože rešenja u cilju davanja preporuka za kreiranje nove strategije i agrarne politike Srbije, a radi prilagođavanja, što boljeg korišćenja potencijala i jačeg pozicioniranja agroprivrede Srbije u zajedničkoj poljoprivrednoj politici i na tržištu EU", navodi se u pozivu za drugi poljoprivredni forum.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3385

Povezana vest

Povezane teme

poljoprivreda

hrana za evropu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.