Komentara: 3
Pregleda: 4603

Hokejaši Vojvodine osvojili "Kup Subotice 2017"

06.02.2017. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom klizalištu u Subotici od petak do neddlje odigran je 5. međunarodni hokejaški turnir za seniore "Kup Subotice 2017" na kojem su pored domaćina Spartaka nastupili Vukovi (Sarajevo), Metalurg (Skopje) i Vojvodina (Novi Sad) koja je i bila najbolja.
Hokejaši Vojvodine osvojili "Kup Subotice 2017"

Po rečima Uroša Brestovca, trenera subotičkog kluba, turnir je bio izuzetno izjednačen po kvalitetu i zanimljiv, sve ekipe pružile su svoj trenutni maksimum i utakmice su bile izuzetno dinamične, neizvesne i pune lepih hokejaških i sportskih poteza, u kojima je mogla da uživa subotička publika, koja je još jednom pokazala koliko voli i ceni zimske sportove u svom gradu, a naročito hokej na ledu.

Prvog dana turnira, u petak, Spartak je pobedio Vukove (8:2), dok je Vojvodina bila bolja od Metalurga (9:3). U subotu Vojvodina je bila ubedljiva i protiv Vukova (5:1), dok je Spartak sa 4:3 savladao Metalurg.

U borbi za treće mesto Metalurg je naneo treći poraz Vukovima (5:2), dok je u uzbudljivom finalu Spartak poražen od Vojvodine rezultatom 3:4, po trećinama 0:1 1:1 2:1 i 0:1.

Za Hokej klub "Spartak" nastupili su: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Parker Alex, Kolarić Aleksandar, Kojić Miloš, Popović Nikola, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Tolmači Branislav, Rackov Viktor, Peter Alen, Gergelj Danijel, Plavšić Dominik, Pavlović Filip, Lošonci Adam, Katančić Denis, Dulić Uglješa, Barašić Tomislav, Perušić Ivan, Mešter Edvin, Nešić Mate.

Hokejaši Vojvodine osvojili "Kup Subotice 2017"

Posle izuzetno napetih utakmica drugog dana, koje su direktno odlučivale o učesnicima u mečevima trećeg dana za finale i za treće mesto, domaći HK Spartak je uz puno napora i "na mišiće" uspeo da savlada vrlo nezgodnu ekipu HK Metalurg iz Skoplja (4:3), koja je sastavljena od igrača iz Makedonije, Beograda i Slovenije, dok je ekipa HK Vojvodine zahvaljujući furioznom početku utakmice sa tri pogotka u mreži ekipe iz Sarajeva, na kraju rutinski dovela utakmicu do kraja (5:1).

Turnir povodom zatvaranja sezone leda u Subotici ove godine održaće se četvrti put u nizu, i to za vikend 3 i 4. marta. Svoj dolazak u naš grad za sada su potvrdile ekipe "Hockey without borders" iz Montreala sa svojim juniorima, kao i tri takmičarske selekcije Siscie iz Siska, što će opet biti prilika za lepo druženje i promociju "najbrže kolektivne igre na svetu" na našem Gradskom klizalištu.

Poslednji dan turnira je ujedno bio i borba za konačni plasman. Metalurg je rutinski i zahvaljujući iskustvu pojedinačnih igrača zasluženo slavio (5:2) nad ekipom Vukova iz Sarajeva, dok je u finalu između domaćeg Spartaka i novosadske Vojvodine viđena prava hokejaška utakmica i drama, sa uzbudljivom završnicom i odlukom pobednika posle izvođenja penala (3:3 u regularnom delu meča).

Iako je Vojvodina 5 minuta pre kraja vodila sa, činilo se nedostižnih 1:3, posle lepog dodavanja i kontre Plavšić Dominik je doneo smanjenje na 2:3, da bi u poslednjem minutu utakmice i bulija u trećini gostiju, usledio tajm aut domaćina, povlačenje golmana sa gola i ubacivanje šestog igrača, i već posle 15-ak sekundi usledilo je izjednačenje pogotkom mladog Adama Lošoncija (2000. godište), za totalno poravnanje i 3:3. U penal serijama, tek u petoj seriji, ruski internacionalac u redovima Vojvodine je svojim pogotkom rešio pobednika utakmice, i samim tim zasluženo prvo mesto ekipe HK Vojvodina, dok su se domaći hokejaši morali zadovoljiti sa realnim drugim mestom.

Hokejaši Vojvodine osvojili "Kup Subotice 2017"

Nakon tri vikenda festivala hokeja na Gradskom klizališu Brestovac je rezimirao utiske.

- HK Spartak je izuzetno ponosan na činjenicu da je i ove sezone bio izuzetan domaćin i uspešan organizator tri tradicionalna turnira i vikenda hokeja u Subotici (Spartans 2017Winter classic 2017 i Kup Subotice 2017), na kojima je učestvovalo bezmalo blizu 500 hokejaša svih uzrasta iz 8 različitih država i koji su svi, još jednom zajednički dokazali potrebu produženja klizalačke sezone u Subotici i što skorije pokrivanje Gradskog klizališta. - rekao je trener Spartaka

Već predstojećeg vikenda se nastavljaju nastupi takmičarskih nastupa Spartaka, ovaj put na međunarodnim turnirima u Sarajevu na koje odlaze selekcije U8, U10, U12, devojčice i seniori.

Izvor: Subotica.com
Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi) Hokejaški turnir "Kup Subotice 2017" za seniore (Spartak - Vukovi)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4603

Povezana vest

Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaški klub spartak

gradsko klizalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.