Komentara: 6
Pregleda: 4287

Hitna pomoć imala dosta posla poslednja dva dana

02.01.2015. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Tokom Novogodišnje noći u Službi hitne medicinske pomoći je radilo 5 lekarskih ekipa i jedna transportnu (tehničar i vozač). Tri ekipe su radile u gradu, po jedna u vangradskim naseljima Bajmok i Čantavir. Na Trgu je dežurala ekipa u periodu održavanja koncerta.
Hitna pomoć imala dosta posla poslednja dva dana

Tokom dočeka, povećan je bio obim posla za sve ekipe. Desetak puta se intervenisalo na javnim mestima zbog pacijenata koja su bili pod dejstvom alkohola. Veliki je bio broj poziva hroničnih pacijenata koji su se žalili na gušenje i povišen krvni pritisak. Niske temperature su doprinele većem broju intervencija kod starijih osoba koje imaju hronične bolesti. Ukupan broj lekarskih intervencija je bio 44.

Tokom jučerašnjeg dana, smanjen je broj poziva na javnim mestima. Lekarske ekipe su intervenisale 38 puta.  Broj lekarskih pregleda u ambulanti SHMP je 100. Pacijenti su se javljali, u najvećem broju, zbog oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva, povišenog krvnog pritiska. Jedna osoba je zatražila pomoć zbog opekotina šake zadobijenih paljenjem petarde.

Tokom praznika tri pacijenta su iz kućnih uslova vožena na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine zbog akutnog infarkta srca. Tehničarske ekipe su imale 140 terapija i previjanja u kućnim uslovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4287

Povezana vest

Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.