Komentara: 0
Pregleda: 2367

Hemijsko-tehnološka škola u sredu otvara vrata budućim srednjoškolcima

21.03.2016. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola (Maksima Gorkog 53) otvoriće svoja vrata budućim srednjoškolcima u sredu, 23. marta u periodu od 10 do 12,30 časova.
Hemijsko-tehnološka škola u sredu otvara vrata budućim srednjoškolcima

U navedenom periodu osmaci, njihovi roditelji i svi zainteresovani moći će da zavire u učionice, kabinete, laboratorije i radionice, gde će učenici Hemijsko-tehnološke škole, pod mentorskom palicom svojih profesora, vršiti zanimljive eksperimente, pripremati peciva, šiti u krojačnici, izlagati svoje rukotvorine i prezentovati naučeno i stečeno u školi znanja i veština. Istoga dana, prigodnim programom, biće obeležen i Dan škole.

Hemijsko-tehnološka škola obrazuje učenike na dva nastavna jezika (srpski i mađarski), na III i IV stepenu, na tri područja rada: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane; hemija i nemetali; tekstilstvo. Pred učenicima je širok spektar profila:  vinogradar – vinar, prehrambeni tehničar, pekar/mesar, hemijski laborant, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, tehničar za zaštitu životne sredine, tehničar za kozmetičku tehnologiju, tehničar – modelar odeće…

Sa diplomom Hemijsko-tehnološke škole učenicima se otvara put do zaposlenja, ili se školovanje nastavlja na nekom od fakulteta. U školi budućim srednjoškolcima poručuju: “Imamo dobre uslove i dobar stručni kadar – spremni smo!”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2367

Povezana vest

Povezane teme

hemijska škola

srednjoškolci

hemijsko tehnološka škola

dan otvorenih vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.