Komentara: 0
Pregleda: 4293

Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata za buduće đake

23.03.2016. u 14:39h
Izvor: TV Subotica
U Hemijsko – tehnološkoj školi danas je održana manifestacija Dan otvorenih vrata, u okviru koje su osmaci imali priliku da obiđu ovu srednju školu i pobliže se upoznaju sa programom i aktivnostima koje se sprovode u ovoj obrazovnoj ustanovi tokom školovanja.
Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata za buduće đake

 Učenici su prikazali brojne veštine i znanja koja su stekli tokom svog obrazovanja, pa su tako izvodili brojne eksperimente, pripremali peciva i šili u krojačnici. Osim toga, Hemijsko – tehnološka škola obeležila je i Dan škole, brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima.

Kada je Helena Ambruš  upisala Hemijsko – tehnološku školu, najviše se plašila hemije. Danas, četiri godine kasnije, kaže da je tokom školovanja, zahvaljujući profesorima i praktičnoj nastavi, shvatila da je hemija ne samo lako savladiva, već i veoma zanimljiva.

Hemijsko- tehnološka škola može da se pohvali velikim brojem časova praktične nastave, koja se izvodi u specijalno opremljenim kabinetima. Sa diplomom ove škole učenicima se otvara put do zaposlenja, ali i pruža dobra osnova za nastavak obrazovanja, napominje direktor ove obrazovne ustanove.

Pored brojnih kabineta, Hemijsko – tehnološka škola otvorila je još jedan – preduzetnički kabinet, u kom će se odvijati i teorijska i praktična nastava.

Hemijsko – tehnološka škola obrazuje učenike na srpskom i mađarskom jeziku na III i IV stepenu i to na tri područja rada: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, hemija i nemetali kao i tekstilstvo.  Trenutno školu pohađa 620 đaka, a naredne školske godine upisaće se 9 odeljenja.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4293

Povezana vest

Povezane teme

srednjoškolci

hemijsko tehnološka škola

dan otvorenih vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.