• Pregleda: 3701

Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata za buduće đake

U Hemijsko – tehnološkoj školi danas je održana manifestacija Dan otvorenih vrata, u okviru koje su osmaci imali priliku da obiđu ovu srednju školu i pobliže se upoznaju sa programom i aktivnostima koje se sprovode u ovoj obrazovnoj ustanovi tokom školovanja.
Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata za buduće đake

 Učenici su prikazali brojne veštine i znanja koja su stekli tokom svog obrazovanja, pa su tako izvodili brojne eksperimente, pripremali peciva i šili u krojačnici. Osim toga, Hemijsko – tehnološka škola obeležila je i Dan škole, brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima.

Kada je Helena Ambruš  upisala Hemijsko – tehnološku školu, najviše se plašila hemije. Danas, četiri godine kasnije, kaže da je tokom školovanja, zahvaljujući profesorima i praktičnoj nastavi, shvatila da je hemija ne samo lako savladiva, već i veoma zanimljiva.

Hemijsko- tehnološka škola može da se pohvali velikim brojem časova praktične nastave, koja se izvodi u specijalno opremljenim kabinetima. Sa diplomom ove škole učenicima se otvara put do zaposlenja, ali i pruža dobra osnova za nastavak obrazovanja, napominje direktor ove obrazovne ustanove.

Pored brojnih kabineta, Hemijsko – tehnološka škola otvorila je još jedan – preduzetnički kabinet, u kom će se odvijati i teorijska i praktična nastava.

Hemijsko – tehnološka škola obrazuje učenike na srpskom i mađarskom jeziku na III i IV stepenu i to na tri područja rada: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, hemija i nemetali kao i tekstilstvo.  Trenutno školu pohađa 620 đaka, a naredne školske godine upisaće se 9 odeljenja.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.