Komentara: 0
Pregleda: 6986
Foto

"Hajde da se složimo" - prvo takmičenje u sastavljanju slagalica

29.01.2017. u 20:24h
Izvor: Subotica.com
U klubu „Klein House“ danas je održano prvo takmičenje u sastavljanju slagalica - „Hajde da se složimo“, koje je organizovalo Udruženje „Pazl Svet Srbija“.
"Hajde da se složimo" - prvo takmičenje u sastavljanju slagalica

Na ovaj način je u našoj zemlji po prvi put obeležen Međunarodni dan slagalice, koji se širom sveta obeležava od 1995. godine, u želji da se promoviše igra kao sjajno terapijsko i relaksaciono sredstvo i takmičarska disciplina.

- Udruženje „Pazl Svet Srbija“ osnovali smo pre dve godine smo u Subotici i konkurisali smo u Međunarodnu federaciju pazlera, koja nas je primila, ali pod uslovom da radimo promociji pazl igara, slaganja i druženja kroz ovaj vid igre – kaže od organizator takmičenja Siniša Mijatov. - Federacija nam je za danas pomogla tako što je obezbedila slagalice od najvećeg svetskog proizvođača pazla „Educa Borras“ iz Španije, a mi ćemo ih pokloniti nekoj od dečjih ustanova, da i drugi mališani uživaju u ovoj igri. Cilj nam je da osnujemo ligu i da idemo na svetsko prvenstvo.

"Hajde da se složimo" - prvo takmičenje u sastavljanju slagalica

U sastavljanju pazli od hiljadu delova oprobalo se više od 50 učesnika svih generacija.

- Kad smo bili mali često smo slagali pazle, sada je to mnogo ređe i zato je super što se organizuje ovakvo takmičenje. Dobile smo tešku slagalicu, ima puno neba i neće nam biti lako da je složimo – kažu devojke iz ekipe „Fantastična četvorka“.

Ništa lakše nije bilo ni ostalim ekipama. Iako su svi gledali da što pre slože svoje slike, pobeda nije bila ono najvažnije, najveća nagrada bilo je druženje i dobra zabava.

"Hajde da se složimo" - prvo takmičenje u sastavljanju slagalica

Izvor: Subotica.com
Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji Subotica domaćin Međunarodnog dana slagalica u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 6986

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni dan slagalica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.