Komentara: 23
Pregleda: 10085

Gradonačelnikovo dobrotvorno veče u Gradskoj kući

11.02.2013. u 10:02h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je u Subotici održano tradicionalno gradonačelnikovo dobrotvorno veče. Okupljene zvanice svojim prilogom od 6.000 dinara po osobi pomogli su funkcionisanje i rad Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom u Subotici, Školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica, kao i program terapijskog jahanja za decu sa posebnim potrebama.
Gradonačelnikovo dobrotvorno veče u Gradskoj kući

Gradonačelnikovo dobrotvnorno veče pratio je i bogat kulturno-umetnički program, a konačan broj donatora, s obzirom na činjenicu da jedan broj njih nije bio prisutan na večeri, odnosno visina prikupljenih sredstava, biće poznat u narednim danima.

Zahvaljujući onima koji su se odazvali pozivu gradonačelnika i učestvovali u misiji sinoćne dobrotvorne večeri, deca sa autizmom i slušnim problemima u narednom periodu imaće unapređene uslove u institucijama u kojima su okupljeni. Predstavnici tih institucija zahvalili su se donatorima, a direktor Centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Milan Mrvić istakao je da donatori ovim gestom “pale lampu budućnosti za decu koja su u stanju potrebe”.

U svom obraćanju okupljenim zvaničnicima, gradonačelnik Modest Dulić ocenio je da su u vremenu u kojem živimo, a koje po njegovim rečima karakteriše “sveopšta komercijalizacija”, ljudi izgubili humanost, za koju je ocenio da može da obogati i unapredi jedno društvo. On je ocenio da humanost nisu samo lepe misli i retorička empatija, već da ona podrazumeva konkrentne akcije kojima se može pružiti pomoć onima kojima je pomoć i podrška napotrebnija. Dulić smatra da je ovom dobrotvornom večeri Subotica pokazala da i dalje postoji humanost u njoj.

Gradonačelnikovo dobrotvnorno veče pratio je i bogat kulturno-umetnički program u kojem su nastupali Tamara Marković, Miloš Nikolić i Mirna Mirkov Stes, zatim Salon orkestar FloriArt iz Novog Sada, kao i Retro party bend Gabora Lenđela, odnosno tamburaški ansambl Ravnica. Svi oni, u skladu sa misijom večeri, nastupali su bez nadoknade i honorara. Konačan broj donatora, s obzirom na činjenicu da jedan broj njih nije bio prisutan na večeri, odnosno visina prikupljenih sredstava, biće poznat u narednim danima.

Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče Gradonačelnikovo dobrotvorno veče
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 10085

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

gradska kuća

Modest Dulić

gradonačelnikovo veče

gradonačelnikovo humanitarno veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.