Komentara: 21
Pregleda: 3446

Gradonačelnik rezimirao godinu na izmaku

30.12.2015. u 13:37h > 15:58
Izvor: RTV City
Gradonačelnik rezimirao godinu na izmaku

Sumirajući godinu na izmaku, gradonačelnik Jene Maglai je rekao da je 2015. bila godina reda i rada, te da su postavljeni čvrsti temelji za strateški razvoj grada. Pozorište, Sinagoga i Palić su tri kapitalna projekta koje je Maglai posebno izvojio, a osvrnuo se i na otvaranje novih radnih mesta, strane investicije, kupovinu vredne imovine, projekat Regionalne deponije, stanje u javnim preduzećima, kao i infrastrukturna ulaganja u Gradu.

U 2015. godini radilo se vredno, odgovorno i pošteno. Tako ovu godinu ocenjuje Maglai. Rezultati su dodao je, vidljivi svima. Od infrastrukture u koju je uloženo najviše u poslednjih desetak godina, do zapošljavanja čak 4.600 ljudi čime je Subotica postala lider u ovoj oblasti. Ulaganja nisu izostala ni kada je u pitanju životna sredina, ali ni vredna imovina za buduće naraštaje vredna čak 6 miliona evra. Sve u svemu, gradonačelnik je veoma zadovoljan postignutim rezultatima u ovoj godini.

Osvrnuvši se na koaliciju u Gradu, pohvalio je saradnju sa Srpskom naprednom strankom, a na pitanje novinara da prokomentariše stranačko zapošljavanje, kazao je da se nažalost i dalje zapošljava po stranačkoj pripadnosti, a premalo po stručnosti i kompetentnosti.

Maglai je na poslednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare istakao i da Subotica spada u manje zadužene gradove, i da je dug oko 10 miliona evra, koji se redovno otplaćuje. Sudeći po optimizmu gradonačelnika, pred Subotičanima je u najmanju ruku ovoliko dobra godina, ali i mi sami treba da menjamo mentalitet. Kako kaže, Suboticu mnogo više cene oni koji je posete, od onih koji u njoj žive.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 3446
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.