Komentara: 42
Pregleda: 9664

Gradonačelnik: Problem krađa treba sistematski rešiti

05.03.2014. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
U poslednje vreme sve je više provala po kućama, stanovima i vikendicima. Svakodnevno po nekoliko automobila bude obijeno i dovedena je u pitanje javna bezbednost građana, ocenio je gradonačelnik Subotice.
Gradonačelnik: Problem krađa treba sistematski rešiti

Gradonačelnik Subotice se ovim povodom sastao sa načelnikom Policijske uprave u Subotici i dogovorili su se da policija treba da zaposli 35 ljudi kako bi non stop bili prisutni na terenu, a grad će im na raspolaganje staviti i komunalnu policiju. 

Sve su učestalije pritužbe od strane građana koji strahuju za svoju bezbednost.Pljačkaju se  prodavnice, kuće, stanovi obijaju se automobili. Gradonačelnik Subotice kaže da u razgovoru sa načelnikom policije je dogovoreno da se pojačaju kontrole policije, a obaviće razgovor u sa upravnikom Okružnog zatvora i predstavnicima sudova. Tražiće da se pooštri kaznena politika.

U proteklom periodu policija je uhvatila dve kriminalne grupe koje su osumnjičene za krađe.Materijalna šteta koja je učinjena građanima nije mala, a lopovi ne biraju šta će da ukradu.

U aprilu bi trebalo da se raspiše konkurs da se zaposli u Policijskoj upravi u Subotici još 35 policajaca, a grad planira da zaposli još 12 komunalnih policajaca. Grad u saradnji sa  policijom pokušaće  sistematski da reši ovaj problem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 42
Pregleda: 9664

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

gradonačelnik Subotice

Policija Subotica

teška krađa

jene maglai

krađa automobila

razbojništvo

krađa

krađa bicikala

obijanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.