Komentara: 30
Pregleda: 7757
Foto

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

15.05.2018. u 20:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi ove sezone ostvarili su zavidne rezultate koji su ih pozicionirali u sam vrh superligaškog karavana. „Plavi golubovi” su na korak da nakon osam godina ponovo izađu na međunarodnu scenu. Ostao je još jedan stepenik, meč protiv Partizana, koji se igra u četvrtak, da se overi evropska viza.
Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Povodom velikog uspeha igrače, stručni štab i članove uprave Spartak Ždrepčeve krvi, danas je u Plavoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Bogdan Laban i čestitao na ostvarenim rezultatima, koji su im otvorili vrata za izlazak na međunarodnu scenu.

- Grad Subotica se ponosi uspesima Fudbalskog kluba "Spartak Ždrepčeva krv", koji je na korak do kvalifikacija za Ligu Evrope. Plasman na međunarodnu scenu je već izvojeovao MOK "Spartak" , a na tom putu su fudbalerke i rvači. S obzirom na ostvarene rezultate naših sportista, ova i prošla godina bile su izuzetno uspešne za Grad Subotica. U protekle dve godine pokušali smo da izdvajanjem iz budžeta omogućimo maksimalno ulaganje u sportsku infrastrukturu. Zajedno sa rukovodstvom FK "Spartak", za nepunih pet meseci, iz skoro bezizlazne situacije uspeli smo da završimo reflektore, zahvaljujući kojima smo vratili Spartak na Gradski stadion. Igrači su nam se odužili na najlepši mogući način i na tome im se duboko zahvaljujem. Takođe, posle više od 40 godina uspeli smo da klimatizujemo Halu sportova tako da se sada tamo mogu odigravati evropska i svetska prvenstva. Obnovili smo brojne sportske terene u Subotici, na Paliću, kao i terene u školama. Za godinu i po dana, u sportsku infrastrukturu uloženo je skoro dva miliona evra. Siguran sam da ćemo u narednom periodu da nastavimo tako i da će Fudbalski klub "Spartak" dobiti još bolje uslove za rad, odnosno da ćemo krenuti u ozbiljnije, fazno renoviranje Gradskog stadiona, kojim ćemo se moći podičiti – poručio je Laban

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Prvi čovek subotičkog superligaša Dragan Simović zahvalio se gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća za sport i omladinu, na prijemu i izuzetnoj saradnju, a igračima na uspešnoj sezoni i rezultatima koje su postigli.

- Cela godina iza nas je bila veoma uspešna i ne staje sve u jednu utakmicu, već u kompletnu sezonu. Ovaj tim i stručni štab ostvarili su veliki uspeh o kome će se pričati i koji će se pamtiti. Spartak je uvek bio simbol ovog grada, a Subotica je težila da bude grad sportova. U tom duhu će i da nastavi, ne samo fudbalski klub nego cela sportska Subotica – rekao je Dragan Simović, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na odličnoj saradnji – Svedoci smo da je stadion svakog dana lepši. Tehničko održavanje nije ni jeftino ni lako, da ne pričamo o postavljanju reflektora i drugim stvarima koje su u hodu rešavane. Imali smo jedan konstruktivni sastanak na kome smo se dogovorili da se zajedničkim snagama uz pomoć lokalne samouprave, pokrajine i države izborimo, da se stadion u Subotici u narednih nekoliko godina sredi i da se na njemu jednog dana mogu igrati evropske utakmice. Stadion ne treba samo fudbalskom klubu, već celom gradu. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da završimo i taj posao. Znamo da je grad ima obaveze, probleme i da je budžet opterećen nekim drugim izdavanjima, ali zaista smo na dobrom putu i saradnja sa gradom je iz dana u dan sve bolja, nadam se da će tako i da ostane.

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, takođe, je uputio čestitke Fudbalskom klubu "Spartak" na uspešnoj sezoni, koja je u samoj završnici.

- Spartak Ždrepčeva krv ove godine ispisuje još jednu lepu sportsku razglednicu Grada Subotice. Rezultati koje su postigli naši "golubovi" su povod ovog druženja i velika mi je čast što sam ponovo na ovom mestu kada su naši fudbaleri na pragu velikog istorijskog uspeha. Kako sfvari stoje, posle osam godina Spartak ćemo ponovo gledati na međunarodnoj sceni. Istina, posao još nije u potpunosti gotov, treba par kockica da se složi, verujem da hoće, i da će fudbaleri ostvariti to čemu svi težimo – istakao je Nemanja Simović i predočio šta su glavni zadaci lokalne samouprave da se poboljšaju uslovi na Gradskom stadionu – Iz dana u dan maksimalno uložimo trud da Gradski stadion poprimi što lepši izgled kako bi došli u situaciju da ugostimo velike i prestižne evropske klubove. Nakon podignutih reflektora, tokom leta, na veliko zadovoljstvo ljubitelja atletike i rekreativaca, završiće se radovi na izgradnji atletske staze. Sledi uređenje travnate podloge na Gradskom stadionu, kao i sanacija tribina. Od FSS ćemo dobiti novi semafor, koji će do kraja godine biti postavljen, a postojeći će se premestiti na teren sa veštačkom podlogom koji koriste mlađe uzrasne kategorije Spartaka. Želja svih nas je da se obezbede dobri uslovi da naši fudbaleri nastave sa uspesima i u narednom periodu da Suboticu predstavljaju na ovako lep i dostojanstven način.

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Počastvovan prijemom u Gradskoj kući Vladimir Gaćinović, šef stručnog štaba Spartaka u ime ekipe je poručio: - Obećavam u ime mojih igrača, saradnika iz stručnog štaba, članova uprave i u svoje lično, da ćemo i dalje dostojno reprezentovati subotički sport. Ako izborimo učešće na međunarodnu scenu, a nadam se da hoćemo, osvetlaćemo obraz subotičkog fudbala.

Kapiten "golubova" Vladimir Torbica, i pre osam godina predvodio je tim Spartaka na međunarodnoj sceni. Pred njim je prilika da po drugi put Subotičane izvede u Evropu, a na prijemu kod gradonačelnika je rekao: – Uradili smo velik deo posla ove sezone, ali na tome nećemo stati. Nadam se da ćemo, za razliku od prethodnih kvalifikacija za Ligu Evrope, koje smo morali da igramo u Novom Sadu, ovaj put igrati u našem gradu na renoviranom stadionu. Ono što bude do nas, sigurno je da ćemo uraditi na najbolji mogući način.

DRES ZA GRADONAČELNIKA

Nakon obraćanja gradonačelnika Labana gostima i predsednika Spartaka Dragana Simovića usledila je razmena poklona. Prvi čovek Spartaka uručio je gradonačelniku dres sa brojem 024, što simbolizuje pozivni broj grada Subotice.

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Nemanja Simović o suđenju na meču sa Nišlijama

Nemanja Simović osvrnuo se i na utakmicu protiv Radničkog koja je odigrana u Subotici i komentare o suđenju koji su ovih dana preplavili medije.

- Samo da se vratimo na utakmicu koju je odigrao Spartak Ždrepčeva krv na Gradskom stadionu protiv Radničkog iz Niša pre tri dana i zbog koje se, na žalost, kroz medije FK Spartak Ždrepčeva krv i grad Subotica donekle dovode i u negativan kontekst zbog suđenja na tom meču. Želim da podsetim kako subotičku, tako kompletnu javnost Srbije, da Spartak nije ostvario ovaj uspeh samo zahvaljujući rezultatu poslednjeg duela, već da je ovo plod i rezultat dobrih utakmica i velikog truda stručnog štaba i igrača. Sudijske greše su nešto što se u brzom sportu, a fudbal je sve brži i brži, dešava i podrazumeva. Trude se oni, pre svega ti koji se suđenjem bave i sudijska komisija da ih bude što manje. I Spartak je, na jednom od gostovanja u Beogradu protiv Crvene zvezde bio oštećen, ali šta se može. Dešava se. To je fudbal, to je sport. I zato još jednom ističem da ovaj uspeh Spartaka, ove mlade ekipe nije plod rezultata iz utakmice protiv Radničkog, nego uspešne sezone i velikog broja kvalitetnih igara ovih momaka na čelu sa stručnim štabom. - zaključuje Nemanja Simović

Gradonačelnik primio igrače i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"

Izvor: Subotica.com
Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv" Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK "Spartak Ždrepčeva krv"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 7757
Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

nemanja simović

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.