Komentara: 24
Pregleda: 8351

Uhapšen glavni arbitar meča Spartak - Radnički zbog "favorizovanja"

15.05.2018. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Velika prašina digla se posle nedeljnog susreta sezone u kojem su se u Subotici sastali Spartak i Radnički iz Niša. Zbog sviranja očigledno nepostojećeg penala prvo je reagovao Fudbalski savez Srbije, skinuo glavnog arbitra sa liste sudija, a zatim je isti uhapšen i uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužiocu.
Uhapšen glavni arbitar meča Spartak - Radnički zbog "favorizovanja"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili Srđana Obradovića (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorišćavanjem službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ih stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Da podsetimo, Spartak je u nedelju sa 2:0 savladao Radnički, oba gola su postignuta sa bele tačke, u drugom poluvremenu. Prvi penal je po oceni stručnjaka bio opravdano dosuđen, dok za drugi stručnjaci kažu "nema nijednog elementa". Kako se nezvanično moglo čuti, Obradoviću se stavlja na teret i da je mimo fudbalskih pravila dosudio crveni, odnosno dva žuta kartona najboljem igraču Radničkog, napadaču Pavkovu. Daljom istragom utvrdiće se sve okolnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8351

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.