Komentara: 42
Pregleda: 9886
Video
Foto

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

13.05.2018. u 23:03h > 14.05.2018. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Golovima mladog Nikolića iz penala Spartak je sa 2:0 savladao Radnički iz Niša i sasvim zasluženo dobio meč, čime je i kolo pre kraja praktično obezbedio takmičenje u Ligi Evrope.
Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi ostvarili su pobedu u za njih "utakmici sezone", pošto su u 36. kolu u Subotici bili bolji od Radničkog iz Niša sa 2:0 (0:0).

Oko 4.000 ljubitelja fudbala koji su iskoristili priliku besplatnog ulaza i prepoznali momenat da daju pravu podršku domaćem timu, imalo je prilike da pogleda pravu takmičarsku, borbenu utakmicu između Radničkog i Spartaka. Ulog je bila treća pozicija koja sigurno vodi u evro kvalifikacije. 

Spartak je do pobede došao iskoristivši dva penala, dok je Radnički početkom drugog poluvremena ostao sa igračem manje.Na samom početku meča Radnički je zapretio. Na sreću Spartaka nakon odličnog centaršuta Babića, Pavkov je zakasnio da loptu prihvati kako treba u petercu. Gosti su imali blažu inicijatvu u uvodnim minutima utakmice. Siniša Babić je dosta muke zadavao odbrani Subtičana po desnoj strani. Nisu se predavali domaćini.

U više navrata dugom loptom saigrači su pokušavali da uposle Savkovića, međutim, takve akcije nisu urodile plodom. Kapiten Nišlija Aleksandar Jovanović je bio na visini zadatka i dobro čuvao vezistu "golubova". Već u 15. minutu u redovima Radničkog došlo je do prinudne izmene. Zbog povrede je izašao Stanisavljević, a na terenu ga je zamenio Mrkić.

U 18. minutu prve ovacije na tribinama izazvao je Noboru Šimura kada je posle dobre asistencije Branimira Jočića izbio sam u šesnaesterac gostiju, ali je silovito šutirao i lopta je preletela preko gola. Dobru priliku da Nišlijama donese prednost propustio je Noma u 24. minutu posle asistencije Stankovića sa leve strane zakasnio je da loptu sprovede u mrežu Spartaka.

Na isteku 30. minuta, pokušao je Mićić iz velike daljine silovitim udarcem da matira Ostojića, ali nije uspeo da iznenadi Spartakovog čuvara mreže. Iako je utakmica imala svoju težinu i veliku važnost za obe ekipe nego bilo koja do sada finiš prvog poluvremena nije doneo ništa zanimljivo. Igralo se na sredini terena bez ikakve opasnosti po golmane.

Nastavak susreta samo što je počeo, umesto golova usledila je podela žutih kartona, a potom i crvenog. Milan Pavkov napadač Radničkog je dobio prvo opomenu zbog starta, a potom na prigovor sudija Obradović mu je pokazao crveni karton i Nišlije su od 49. minuta imale igrača manje.

Usledio je napad Spartaka, Mile Savković je sjano prošao po levoj strani, uputio jak šut ka golu, lopta je završila iznad prečke. Odličnu priliku domaći igrači imali su u 56. minutu. slobodan udaras izveo je Nemanja Glavčić sa desne strane, Kerkez najviši pred golom Radničkog glavom šalje loptu pravo u naručje golmanu Živkoviću. Podigao je publiku na noge Noboru Šimura u 59. minutu. Aranđel Stojković je sjajno proigrao Spartakovog Japanca u kaznenom prostoru gostiju, ali je lopta posle njegovog pokušaja glavom završila pored stative.

Potpunu inicijativu u drugom poluvremenu preuzeli su "golubovi" koji su imali igrača više na terenu. Nizale su se prilike. Nemanja Glavčić je nadmudrio odbranu Radničkog, ali je njegov pokušaj osujetio Nikola Stanković izbacivši loptu sa same gol linije u polje. Međutim novi napad Spartaka je bio koban za goste. Slaviša Stojanović je oborio Čečarića u kaznenom prostoru, arbitar Obradović pokazao na belu tačku. Nemanja Nikolić bio je siguran sa 11 metara i Spartaku doneo prednost od 1:0. Otvorile su se potpuno Nišlije i dale priliku da se Subotičani razmahnu, a u 77. minutu dosuđen je i drugi penal za Spartak. Nikolić po drugi put precizan za 2:0.

Utakmica je tog trenutka bila i rešena, a mnogobrojna publika je ustala na noge i gromoglasnim aplauzom pozdravila mladu ekipu Spartaka i stručni štab za pobedu koju su postigli u utakmici sezone.

Spartak ŽK – Radnički 2:0 (0:0)
Nikolić 64' (p) i 78' (p)

Spartak: Ostojić, Ćalasan, Čečarić (80' Đuričin), Glavčić, Jočić, Kerkez, Nikolić, Savković (83' Dunđerski), Šimura, Stojković, Vukčević (88' Tekijaški).

Radnički Niš: Živković, Jovanović, Babić (58' Saša Stojanović), Mićić, Mijailović, Noma, Pavkov, Simunović, Stanisavljević (15' Mrkić), N. Stanković, Slaviša Stojanović (81' F. Stanković).

U poslednjem kolu bod protiv Partizana čuva treću poziciju, ili ako tu ne bude bodova, a Partizan uzme Kup, što je vrlo realno, Spartak je sigurni četvrti i ide u kvalifikacije za LE.

SPORAN DRUGI PENAL?

Šta vi mislite? Da li je sudija pogrešio? (svirano je igranje rukom)

SKRAĆENI SNIMAK

Uskoro detaljnije.

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Fudbal: Spartak savladao Radnički i na korak je od takmičenja u Evropi!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 9886

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.