Komentara: 23
Pregleda: 5875
Foto

Gradnja prihvatilišta za migrante teče po planu

27.10.2015. u 09:41h > 28.10.2015. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji prihvatnog centra za izbeglice na obodu grada bliži se kraju i biće gotovi za otprilike nedelju dana.
Gradnja prihvatilišta za migrante teče po planu

Kompleks objekata na 4.200 kvadratnih metara gradi nemačka humanitarna organizacija „ASB“ u saradnji sa lokalnom samoupravom i Vladom Srbije. Nekadašnja stambena kuća je rekonstruisana i u njoj će biti ambulanta, dok je za boravak migranata napravljena nova montažna zgrada, gde će biti smešteni kuhinja i nekoliko sanitarnih čvorova.

Objekat će imati grejanje na gas, koje sutra treba probno da bude pušteno u rad, umesto septičke jame gradi se potisni vod, uvedena je struja a neće izostati ni telefonska i internet mreža. U idealnim, komfornim uslovima u njemu će moći da boravi oko 80 ljudi, a ako bude potrebe, napraviće se mesta i za tri puta više osoba.

Gradnja prihvatilišta za migrante teče po planu

U pogledu migranata, situacija u našem gradu trenutno je stabilna. Oko ciglane i autobuske stanice svakodnevno boravi oko 30 izbeglica sa Bliskog Istoka a prihvatni centar biće im na usluzi dok god bude postojala potreba za njihovo zbrinjavanje. Po završetku migrantske krize, plan je da kompleks postane Evropski omladinski edukativni centar, da objekti budu prepušteni mladima koji će na tom prostoru organizovati kampove i susrete sa vršnjacima iz cele Evrope.

- Po oceni predstavnika međunarodnih organizacija i diplomata, radi se o jednom od najkvalitetnijih objekata ne samo u Srbiji, nego i u Evropi – kaže Milimir Vujadinović, koordinator Radne grupe za migracije za Severnobački, Severnobanatski i Zapadnobački okrug. - Imamo izuzetnu saradnju sa humanitarnom organizacijom „ASB", a grad se potrudio da prostor infrstrukturno opremi. Imamo veliku podršku Vlade Srbije, a sva obećana sredstva od strane ministra Aleksandra Vulina stigla su u gradski budžet, čime su nadoknađeni svi troškovi koje je grad imao tokom migrantske krize.

Gradnja prihvatilišta za migrante teče po planu

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice Obilazak radova na izgradnji prihvatilišta za izbeglice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 5875

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

prihvatilište subotica

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.