Komentara: 19
Pregleda: 6303

Objekat za prihvat migranata gotov do kraja oktobra

11.09.2015. u 12:58h
Izvor: Radio Subotica
Budući rekonstruisani objekat za prihvat izbeglica nalazi se nedaleko od objekta stare Ciglane trebao da bude spreman i predat na upotrebu za mesec i po dana.
Objekat za prihvat migranata gotov do kraja oktobra

Plac je veličine oko 4000 kvadrata. Na njemu se nalazi objekat od oko 300 kvadrata koji će biti rekonstruisan sredstvima nemačke humanitarne organizacije ASB.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif boravio je juče u neformalnoj poseti Subotici i tom prilikom obišao je lokaciju gde će pored Palićkog jezera biti podignuto tranziciono prihvatilište za migrante. Inače, ambasador je došao u Suboticu na poziv ovdašnjeg madjarskog konzulata da prisustvuje koncertu jevrejskih kantora. Tokom svoje neformalne posete Subotici ambasador Velike Britanije susreo se i sa predstavnicima lokalne samouprave.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović rekao je da će prostor biti osposobljen za kontejnere, u drugom delu će biti smeštena ambulanta i prostorija za majke sa decom. On je objasnio da je prostor očišćen, obezbeđena je voda i kanalizacija.

Objektom upravlja Komesarijat za izbeglice i migracije, a lokalna samouprava će pomoći koliko god bude bilo potrebe. Vujadinović je takođe pozvao i građane da pomognu izbeglicama, kako to čine i lokalna samouprava i pojedine humanitarne nevladine organizacije. Najviše potrebe ima za hranom, hranom za bebe do tri godine, ćebadima, toplom odećom i obućom.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6303

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

imigranti

ilegalni migranti

prihvatni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.