Komentara: 6
Pregleda: 3590

Smanjen priliv izbeglica, Subotica spremno dočekuje zimu

17.10.2015. u 00:00h
Izvor: RTV City
Smanjen priliv izbeglica, Subotica spremno dočekuje zimu

Priliv izbeglica sa Bliskog istoka značajno je smanjen u poslednjih mesec dana od kada je završena žičana ograda na granici sa Mađarskom. Međutim, situacija se teško može predvideti i izgradnja tranzitne prihvatne stanice u blizini stare ciglane koja će biti kapaciteta za 75 osoba privodi se kraju, čime Subotica će spremno dočekati zimu, rekao je Milimir Vujadinović, kog je Vlada Srbije 6. oktobra imenovala za Koordinatora radne grupe za praćenje migracija u Zapadno-bačkom, Severno-bačkom i Zapadno-bantskom okrugu.

- „Na ciglani broj izbeglica varira od 8 do 30 lica u ovom momentu, oni su za sada uglavnom Avganistanci i Pakistanci, a dolazaka u velikom broju nemamo. Ali, teško je predvideti šta će se dešavati u narednom periodu. Taj talas sada uglavnom ide ka granici sa Hrvatskom, situacija je takva kakva jeste, a mi ćemo spremno dočekati neku novu situaciju jer je država ustrojila sistem od samog vrha, od Vlade do nivoa okruga i lokalne samouprave. Ocena i strane javnosti je da u ovoj situaciji Srbija deluje na najbolji mogući način“ - dodao je Vujadinović.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3590
Povezane vesti
Povezane teme
migranti migranti u subotici prihvatilište za beskućnike ilegalni migranti izbegla i raseljena lica izbeglice milimir vujadinović pomoć za izbegla i raseljena lica prihvatni centar
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.