• Pregleda: 3530

Smanjen priliv izbeglica, Subotica spremno dočekuje zimu

Smanjen priliv izbeglica, Subotica spremno dočekuje zimu

Priliv izbeglica sa Bliskog istoka značajno je smanjen u poslednjih mesec dana od kada je završena žičana ograda na granici sa Mađarskom. Međutim, situacija se teško može predvideti i izgradnja tranzitne prihvatne stanice u blizini stare ciglane koja će biti kapaciteta za 75 osoba privodi se kraju, čime Subotica će spremno dočekati zimu, rekao je Milimir Vujadinović, kog je Vlada Srbije 6. oktobra imenovala za Koordinatora radne grupe za praćenje migracija u Zapadno-bačkom, Severno-bačkom i Zapadno-bantskom okrugu.

- „Na ciglani broj izbeglica varira od 8 do 30 lica u ovom momentu, oni su za sada uglavnom Avganistanci i Pakistanci, a dolazaka u velikom broju nemamo. Ali, teško je predvideti šta će se dešavati u narednom periodu. Taj talas sada uglavnom ide ka granici sa Hrvatskom, situacija je takva kakva jeste, a mi ćemo spremno dočekati neku novu situaciju jer je država ustrojila sistem od samog vrha, od Vlade do nivoa okruga i lokalne samouprave. Ocena i strane javnosti je da u ovoj situaciji Srbija deluje na najbolji mogući način“ - dodao je Vujadinović.

Izvor: RTV City

povezane teme

6
stomakmiseprevrce Odgovori
Hejjjjj, evo naseg medice, zabrinula sam se, nije ga bilo dva dana. Da cujemo neku pametnu :)
Milan024 Odgovori
Pod hitno, otvoriti NOVU RUTU za izbeglice!
Slovenija, NECE ni mesec dana izdržati priliv izbeglica!
Hrvatska će zatvoriti granicu sa Srbijom, u naredne TRI nedelje!!
Izbeglice, USMERITI na tromedju granica Srbija-Rumunija -Madjarska, druge nam nema, ukoliko, to ne ucinimo, postacemo HOT SPOT za izbeglice!
P.S. O novom rutama, i potrebi njihovog otvaranja, pisao sam na ovom portalu pre četiri meseca. Sve se u praksi potvrdilo!!!!
Pedja Odgovori
Pametna glava iz Gacka
muka-mi-je Odgovori
Kada vidim ovog coveka(a negativne komentare cenzurisete) vredja moju inteligenciju i mnogih ljudi. Covek ni prostu recenicu nije u stanju sastaviti.
u prolazu Odgovori
Zasto ne moze u prihvatilistu,cija izgradnja ce uvek biti zavrsena na vreme,a vec je zakasnila,da se osposobi bar jedna prostorijia za ove koji su sad u ciglani? Ciglana se ne moze nazvati smestajem,nikako.Da bar prespavaju u normalnoj prostoriji a ne u onoj prljavstini. Onaj vecno pijan covek tamo,koji psuje ljude koji donesu pomoc sad i psi koji nisu prijateljski nastrojeni.......
neko Odgovori
@Milan 024
Pa otvori im novu rutu, ko t brani? Nemoj zezat da ti treba laprdanje po netu da bi sprečio pretvaranje Subotice u hotspot, pisanje mesecima po portalu, ovo-ono, mislim, svi smo mi pismeni pa umemo da pišemo, kakva tromeđa prema Rumuniji koja nikog ne zanima, ona nije na netu, radi ili ćuti ako ti je već stalo do nečega
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.