Komentara: 133
Pregleda: 25944
Video

Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa

17.06.2023. u 17:23h > 20:12
Izvor: Subotica.com
Nemir i strah ponovo se uvlače u domove stanovnika Makove sedmice, Kelebijske šume i Tresetišta. Snimci i komentari stanovnika tog rejona preplavili su društvene mreže. Policija je intervenisala i sprečila dalje sukobe migrantskih grupa.
Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa
Foto: Arhiva, jul 2022

Kako se do zvaničnih informacije ne može doći, mnoge glasine kruže da je to jedan od brojnih sukoba krijumčarskih bandi koje deluju u ovom rejonu u koji, kako kažu, samo naše specijalne jedinice žandarmerije ulaze.

Za one koji ovu temu prate na dnevnom nivou na društvenim mrežama, može se primetiti da ovakvih sukoba ima često, ali stanovnici Makove sedmice sa kojima smo popodne razgovarali kažu da odavno nije bilo ovako intenzivno.

Postoji više snimaka u kojima se jasno čuje rafalna paljba, a jedna žena je uz snimke prokomentarisala da joj je "upravo fijuknuo metak iznad glave", dok se na jezeru na Tresetu rekreativci koji su došli da se odmore uz ribolovački zen ne osećaju bezbedno.

Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupaGrađani javljaju da je oko 13 časova bilo više vozila Hitne pomoći koja su pod "rotacijom" protunjala u oba pravca, iz grada prema šumi i obratno. Policijske "marice" su takođe viđene u većem broju.

Policija je imala pozive povodom ovih dešavanja, izlazili su, a saveti su bili da se građani u tom delu grada ne zadržavaju na otvorenom, tj. da ne izlaze iz kuća.

POLICIJA ZAUSTAVILA SUKOBE MIGRANATA, TROJE RANJENIH

Tokom popodneva smo dobili više konkretnijih informacija iz Policijske uprave Subotica, da su upoznati sa situacijom i da preduzimaju neophodne mere u cilju zaštite stanovništva, i da vrše identifikaciju i privođenje osumnjičenih za učešće u sukobima migranata u kojima je korišćeno vatreno oružje. Za sada je poznato da je u ovom okršaju troje povređnih koji su zbrinuti u subotičkoj bolnici, u stabilnom stanju i da nema smrtno stradalih, iako se ova neproverena informacija sporadično pojavljivala na društvenim mrežama.

- Policijske snage u velikom broju se nalaze u šumskom pojasu u kojem je zabeleženo korišćenje vatrenog oružja, preduzimaju se sve mere iz nadležnosti da se zaštite građani i da se spreče dalji sukobi među migrantima - saopštavaju iz PU Subotica.

Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 dana
Komentara: 133
Pregleda: 25944

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.