Komentara: 65
Pregleda: 16114
Video

Šumom ponovo odjekuje rafalna pucnjava

26.06.2023. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
Šumom ponovo odjekuje rafalna pucnjava
Foto: Ilustracija, arhiva

Stanovnici područja uz šumu na graničnom pojasu sa Mađarskom tokom noći sporadično prijavljuju pucnjavu. Inteziviralo se ranije tokom jutra, oko 6 časova, kada su Makova sedmica i Treset ponovo dočekali zoru, ne uz cvrkut ptica nego zvuke hitaca vatrenog oružja, a kako javljaju građani puca se i iz automatskog oružja.

O tome svedoči video snimak koji je jedan sugrađanin postavio jutros oko šest časova na društvene mreže, a na kojem se čuju pucnji iz vatrenog oružja.

Građani takođe javljaju da je primećeno da se više ekipa hitne pomoći uputilo u šumu, ali za sada nemamo više informacija o povređenima kao ni šta se konkretno preduzima od strane organa reda.

Pre nešto više od nedelju dana nakon novog "puškaranja" policijske snage su u velikom broju ušle u šumu i svojim delovanjem sprečili dalje sukobe. Zvanični epilog tog incidenta je  troje povređenih, sve ostalo nije zvanično saopšteno.  Istog dana iz ovog pojasa, ali i u nekoliko drugih delova u okolini Subotice, policija je pronašla i izmestila u druge prihvatne centre više od stotinu migranata.

Bez obzira na rad policije i izneštanje mirganata, građani svakodnevno postavljaju snimke na kojima se vidi da taksisti u velikom broju, ali po starom sistemu, dovoze migrante, praktično do samog ulaza u šumu, gde se dalje sami koordinišu. Tako je i za vikend bilo dosta objava koje pokazuju da u nepreglednu i prostranu šumu migranti ulaze bez ometanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 65
Pregleda: 16114

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.