Komentara: 7
Pregleda: 3698

Grad dobio saglasnost Ministarstva za poljoprivredna zemljišta

26.09.2013. u 12:59h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Nakon višemesečnog usaglašavanja lokalne samouprave sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, odnosno sa Upravom za poljoprivredno zemljište, Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju grada Subotice za 2013. godinu, dobio je saglasnost Ministarstva.
Grad dobio saglasnost Ministarstva za poljoprivredna zemljišta

Pri izradi Programa, lokalna samouprava uzela je u obzir i stavove i mišljenja poljoprivrednika i predstavnika Udruženja poljoprivrednika.

Na osnovu programa za 2013. godinu, planirano je davanje u zakup ukupno 13.965 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Od toga 50% je raspoređeno poljoprivrednicima koji se bave uzgojem stoke, a drugih 50% će se putem licitacije, odnosno javnog nadmetanja, dati u zakup.

U toku dana, gradonačelnik Modest Dulić će Upravi za poljoprivredno zemljište uputiti predlog za ubrzani postupak davanja zemljišta u državnoj svojini u zakup, radi što skorijeg ulaska poljoprivrednika u posed i mogućnosti poštovanja agro-rokova. 

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3698

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.