Komentara: 13
Pregleda: 8473

Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Srbije

20.05.2018. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Dosadašnji vršilac dužnosti Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, na predlog predsednika Davora Štefaneka, jednoglasno je izabran za Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije od strane 169 delagata koliko ih je bilo prisutno.
Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Srbije

Kako se navodi, Marinković je posle 5 meseci rada na mestu v.d. Generalnog sekretara napravio vidne rezultate u Sportskom savezu Srbije i time samo potvrdio odluku predsednika Davora Štefaneka da upravo on vodi Sportski savez Srbije, na ovoj funkcij.

- Ovo je velika čast za mene da kao generalni sekretar predstavljam  Sportski savez Srbije. Hteo bih da se zahvalim predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku što je moje ime i prezime stavio kao predlog a naravno i vama članicama odnosno predstavnicima skupštine Sportskog saveza Srbije što ste taj predlog prihvatili. - rekao je Goran Marinković u svom prvom govoru po ozvaničenju funkcije - Kao što sam i rekao velika čast ali naravno obaveza da ispunimo zacrtane ciljeve i zadatke koje je naš predsednik zacrtao prilikom svog imenovanja u decembru. Ono što moram da kažem je da smo u prethodnom periodu i predsednik i  saradnici iz savez obisli mnogo gradova i opština, upoznali mnoge od vas, da smo se susretali sa dobrim stvarima ali i sa problemima, ali smatram da smo zajedničkim delovanjem i naravno razumevanjem ljudi iz lokalnih samouprava uspevali da otklanjamo probleme, smatram da je to  ključ stvaranja jakog temelja sporta koji će u nekom buducem periodu doneti jos bolje rezultate.

Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Srbije

Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Srbije

Zahvalivši se na ukazanom poverenju Goran Marinković, novoizabrani Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, istakao je da će ova nacionalna organizacijam koja je ujedno i najveća sportska organizaciju na Balkanu uvek biti tu za svoje članice, napominjući da će uvek sa svojim timom biti spreman da sagleda probleme sa kojima se  članice susreću i da će uvek biti tu da to sagledaju i na terenu.

Da podsetimo, Marinković je sredinom novembra 2016. godine promovisan za novog predsednika gradskog sportskog saveza, najavivši već tada korenite promene i veću uključenost u radu sa lokalnim klubovima, kao i većem prisustvu  njihovom radu, u smislu podrške njihovim programima.

Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Srbije

Posle nešto više od godinu dana, nakon imenovanja još jednog našeg sugrađanina, Davora Štefaneka, za čelnu funkciju Sportskog saveza Srbije, trofejni rvač je u svoj tim "povukao" Gorana Marinkovića, koji je, eto, posle pet meseci, zaslužio jednoglasno poverenje svih delegata da na toj funkciji provede čitav mandatni period od četiri godine.

Za sada nije poznato kada će biti održana Izborna skupština Sportskog saveza Subotice na kojoj će bit izabran novi predsednik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8473

Povezana vest

Povezane teme

davor štefanek

sportski savez srbije

goran marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.