Komentara: 30
Pregleda: 5455

Davor Štefanek novi predsednik Sportskog saveza Srbije

27.12.2017. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Davor Štefanek, trofejni rvač, imenovan je za novog predsednika nacionalnog sportskog saveza na mandatni period od 4 godine. Njegov protivkandidat, Aleksandar Šoštar, odustao je dan pred održavanja Izborne skupštine.
Davor Štefanek novi predsednik Sportskog saveza Srbije

Na današnjoj Izbornoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, "zlatni olimpijac" iz Rija i osvajač brojnih medalja na velikim evropskim i planetarnim takmičenjima, kao jedini kandidat imenovan je za novog predsednika ove nacionalne sportske organizacije. Za Štefaneka je glasalo svih 159 prisutnih delegata, od ukupno 256 koliko Skupština ima delegata.

- Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizaciji i nadam se da ću biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad - istakao je Štefanek.

Njegov protivkandidat, proslavljeni vaterpolo golman Aleksandar Šoštar, kojem je ova godina bila ujedno i kraj drugog četvorogodišnjeg mandata, odustao je dan pre održavanja Izborne skupštine, čime je ostala samo formalna procedura da se Štefanek "izglasa".

- Povlačim svoju kandidaturu za predsednika Sportskog saveza Srbije. Razlog povlačenja kandidature je lične prirode i nemogućnost da odgovorim na pravi način obavezama koje nosi funkcija predsednika ove organizacije, a posle osam godina na ovoj funkciji znam koliko je vremena i odgovornosti potrebno za njeno obavljanje - naglasio je Šoštar u saopštenju koje je dostavio javnosti juče tokom popodneva.

Davor Štefanek je aktivni sportista, rvač Spartaka, a u proteklih godinu dana bio je na čelu Rvačkog kluba "Spartak", sportskog kolektiva u koji se vratio pre tri godine i u kojem je ostvario neke od svojih najvećih sportskih rezultata, pod stručnim vođstvom Sretena Damnjanovića, žive legende srpskog i svetskog rvanja.

Davor Štefanek novi predsednik Sportskog saveza Srbije

U nedavnoj izjavi Štefanek je rekao da je svestan težine koju nosi ova funkcija, ali da i pored toga planira da se aktivno takmiči i sprema za velika takmičenja, a da će posle Tokija (Olimpijske igre 2020) okončati takmičarsku karijeru, nadamo se sa još jednim odličjem.

- Funkcija predsednika Sportskog saveza Srbije je veliki zalogaj u mojoj sportskoj karijeri, ovaj put u ulozi sportskog radnika. Mislim da ću se pokazati kao što sam se pokazao na strunjači, sigurno ću dati svoj maksimum, borac sam i boriću se da bude sport u Srbiji bude bolji - kaže Davor Štrefanek

Subotičanin će bili na čelu Sportskog saveza Srbije u periodu od 2018-2022, a njegov program možete pročitati ovde. Ova funkcija donosi obaveze koje se tiču brige o granskim savezima kao i podrška svim sportskim događajima i manifestacijama u vezi sa sportom u našoj zemlji.

Na predlog novog predsednika jednoglasno je izabran i novi Upravni odbor u čijem sastavu se nalazi i Davorov dugogodišnji trener Sreten Damnjanović, kao i drugi sportisti i sportski radnici manje ili više poznati javnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 5455

Povezana vest

Povezane teme

davor štefanek

sportski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.