Komentara: 9
Pregleda: 4779

"Glasnikova" knjižara ne mestu nekadašnje "Kišove"

29.04.2023. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Nedavno zatvorena čuvena gradske knjižara „Danilo Kiš“ (Trg Republike 16) je prestala sa radom, a novi stanovnik prostora je knjižara "Službenog glasnika" ali koji je odlučio da zadrži ime velikog književnika, rodom iz Subotice.
"Glasnikova" knjižara ne mestu nekadašnje "Kišove"

Tim povodom juče je Suboticu posetio direktor "Službenog glasnika" Mladen Šarčević, koji je poručio da u duhu negovanja i promocije kulture, nauke i obrazovanja, "Glasnik" sve više grana svoju knjižarsku mrežu i ujedno nastavlja tradiciju knjižare koja je na ovom mestu širila kulturu preko 70 godina.

Nova "Glasnikova" knjižara biće otvborena u maju a pored imena velikana srpske književnosti zadržaće i autentičan izgled koji odiše šarmom boljih vremena knjižarstva i izdavaštva.

- Radujemo se druženju "Glasnika" sa starim i novim čitaocima, na Subotičanima dobro poznatoj lokaciji u samom centru grada - poručio je kratko Šarčević.

"Glasnikova" knjižara ne mestu nekadašnje "Kišove"Podsetimo, početkom aprila Tamara Kovač, ćerka subotičkog knjižara Mirka Kovača (preminuo 2020. godine), saopštila je da nisu u mogućnosti više da pokrivaju troškove zakupa i da će do kraja meseca morati da se isele, posle 76 godina opstajanja u vrlo turbulentnim vremenima za ovu branšu.

Knjižara je otvorena 1947. godine, prostor je bio u vlasništvu Grada Subotice, da bi 1998. postala Gradska knjižara "Danilo Kiš".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 4779

Povezane vesti

Povezane teme

knjižara danilo kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.