Komentara: 1
Pregleda: 3945
Video
Foto

Gimnazija otvorila vrata budućim srednjoškolcima

14.05.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Gimnazija "Svetozar Marković" otvorila je juče širom vrata za sve buduće srednjoškolce i njihove roditelje koji su želeli da se pobliže upoznaju o načinu rada, nastavnom programu i mogućnostima obrazovanja u ovoj cenjenoj srednjoškoskoj ustanovi.
Gimnazija otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Po Planu upisa gimnazija u prvi razred treba da upiše u 270 učenika, odnosno devet odeljenja, to dva odeljenja na prirodno-matematičkom smeru i četiri odeljenja društveno-jezičkog smera na srpskom jeziku, zatim na mađarskom po jedno PM i DJ, kao i na hrvatskom nastavnom jeziku jedno odeljenje opšteg smera.

Subotička gimnazija oomogućila budućim srednjoškolcima da obiđu gimnaziju, kabinete, fiskulturnu i svečanu salu, da pogledjau programe i porazgovaraju sa profesorima ali i sa sadašnjim učenicima oko važnih pitanja vezanim za obrazovanje u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

- Kao i svake godine gimnazija "Svetozar Marković" otvorila je vrata za sve učenike osmog razreda koji su pokazali interesovanje da upišu gimnaziju. Gimnazija samo po sebi nudi najbolju pripremu za fakultete, bez obzira da li su to fakulteti društvenih, prirodno-matematičkih nauka ili informatika, Smatramo da gimnazija daje najbolju osnovu za narednu fazu obrazovanja. Očekujem da će većina dece koja danas posete našu ustanovu i odlučiti da upiše gimnaziju, odnosno da će im to biti prva želja - rekao je direktor Gimnazije, Veselin Jevtić.

Iako je Planom upisa predviđen upis 270 učenika u gimnaziji "Svetozar Marković" veruju da će taj broj ipak biti oko 250.

- Smatramo da gimnaziju treba da upišu, kako mi to kažemo, oni bolji đaci koji imaju već formirane radne navike iz osnovne škole. Gimnaziju ne upisuju samo "štreberi" nego i oni koji su možda bili malo lošiji đaci u osnovnoj školi, ne naravno lošiji od vrlo dobrog uspeha - dodaje Jevtić

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3945
Povezane teme
gimnazija subotica gimnazija svetozar marković upis u srednje škole dan otvorenih vrata
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.