Komentara: 4
Pregleda: 2500

Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan

27.06.2014. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki centar u Subotici proslavio je 36-ti rođendan. Reč je o socijalnoj ustanovi koja je proširila svoje usluge, tako da pored usluge kućne nege i pomoći u kući, otvoreno je 11 gerontoloških klubova u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama.Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz lokalnih, pokrajinskih i republičkih institucija.
Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan

U proteklih 36 godina kao jedan od najzančajnih projekata Gerontološkog centra izdvojeno je otvaranje Centra za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju, kao deo IPA projekta sa Hrvatskom, i gradnja postrojenja na biomasu koja krajem jula trebalo bi da bude završena.

U Gerontološkom klubu “Kertvaroš” prošle godine je otvoreno i Psihološko savetovalište, a Gerontološki centra je prepoznat kao jedna od retkih socijalnih ustanova koja se okreće obnovljivim izvorima energije i štedi energiju.

Gerontološki centar u Subotici ima 680 korisnika, a brinu o 6000 najstarijih sugrađana kroz programe tuđe nege i pomoć u kući i gerontoloških klubova. Uslugama pomoći i nege u kući Gerontološkog centra pokrivene su gotovo sve mesne zajednice gde je ova usluga potrebna, što je jedinstveno u Srbiji.

Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan

Samo u proteklih pet godina pokrajinska Vlada je uložila preko 60 miliona dinara.Gerontološki centar je uveo mnoge nove oblike usluga uključujući i centar za rehabilitaciju, širenje mreže gerontološki klubova, uslugu gerento-domaćica i mnoga lica su našla posao kroz programe javnih radova.

Sledeće nedelja u planu je potpisivanje ugovora za postavljanje termo-izolacije na fasadi objekta. Kao vid radno okupacione terapije organizovane su razne radionice poput crtanja na svili,tekstilu, pravljenje predmeta od slame i kukuruzovine, pravljenje nakita, pustovanje i slično.

Izvor: RTV Yueco
Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan Gerontološki centar proslavio 36-ti rođendan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2500
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.