Komentara: 15
Pregleda: 10039

Fudbalski transferi: Milošević u Zvezdi, Kovačević u Vojvodini

01.06.2016. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" potvrdio je danas da su njihovi standardni prvotimci Stefan Milošević i Vladimir Kovačević potpisali za Crvenu zvezdu, odnosno Vojvodinu.
Fudbalski transferi: Milošević u Zvezdi, Kovačević u Vojvodini

Subotički tim je imao dosta problema da sačuva superligaški status, ali još veće probleme će imati da sačuva igrače koji su bili uslovno rečeno nosioci igre u protekloj sezoni pa je fudbalska pijaca neminovna, nažalost za Spartak pretežno izlazno.

Trener Spartaka Andrej Černišov moraće da potraži zamene za dvojicu standardnih defanzivaca, pošto će 21-godišnji Stefan Milošević karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi, a dve godine stariji Vladimir Kovačević u Vojvodini.

U Crvenoj zvezdi računaju da će Milošević biti zamena za Luisa Ibanjeza koji je pružio odlične partije tokom prošle sezone za beogradske crveno-bele, a već postoji određeno interesovanje za njegove usluge, pa i od toga zavisi koliko će minuta Milošević igrati. Ugovor je potpisao na 4 godine, a koliko je Spartak od njega direktno profitirao nije poznato.

Milošević je bio član mlađih kategorija Crvene zvezde i Partizana, a u Spartaku je od 2013. godine i za koji je odigrao 71 utakmicu.

- Sve je utanačeno i Milošević se definitivno seli u Crvenu zvezdu. Dobili smo nešto para, nešto procenata. Transfer je odrađen po modelu po kojem smo prodali Srđana Plavšića. Takva je realnost srpskog fudbala i zadovoljni smo kako smo prošli. Prodali smo i Kovačevića u Vojvodinu i naša finansijska računica za sledeću sezonu je završena - rekao je predsednik FK "Spartak" Dragan Simović za “Blic”.

Sa druge strane stameni Kovačević će se vratiti u klub u kojem je već nastupao, što kroz mlađe kategorije, što u Superligi. Po informacijama koje dolaze sa klubskog sajta novosadskih crveno-belih, Kovačević je potpisao na vernost od 3 godine. Kovačević je za Spartak odigrao ukupno 82 utakmice i bio je važna karika u odbrambenoj liniji kluba sa severa Bačke.

povodm transfera dva prvotimca oglasio se i potpredsednik klub Goran Drača

- "Nismo srećni zato što ova dva sjajna momka i igrača napuštaju Spartak, ali mi smo prinudjeni da kao klub živimo od prodaje igrača. Spartak je bio kuća ovim momcima 2-3godine, siguran sam da su naučili puno toga i da su se afirmisali baš u Spartaku iako obojica imaju iskustvo u pomenutim klubovima dok su bili juniori., Takođe verujem i da nose lepe uspomene iz Subotice i iz Spartaka. U ime kluba im želim blistavu karijeru,punu uspeha, i da pomognu svojim klubovima u predstojećim kvalifikacijama za Evro takmičenja. Nadalje, ovo je dobar primer, onoga što Spartak radi, dovodjene neafirmisanih ili nedovoljno afirmisanih igrača, rad sa njima i usavršavanje njihovih mogućnosti do nivoa koji zahteva savremeni fudbal." - zaključio je Drača

Za sada nije poznato kakvu će strategiju da sprovodi rukovodstvo Spartaka s obzirom da su proteklu započeli sa mlađim perspektivnim igračima, ali dolaskom ruskog stratega čini se prestalo se sa "eksperimentisanjem" i superligaški status je sačuvan u poslednjem momentu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 10039

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.